Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a Leiningen utca felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. április 01. 11:15
Elkezdődött a Leiningen utca felújítása
A beruházás összértéke meghaladja a 38 millió forintot

Elkezdődött a Leiningen utca felújítása, a beruházás összértéke meghaladja a 38 millió forintot – erről tartott sajtótájékoztatót április 1-jén a helyszínen Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő.

kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kónya István elmondta, a munkálatokat az ivóvízhálózat rekonstrukciójával kezdték, amelyet a gyulai székhelyű Gyula-Táv Bt. szakemberei újítanak fel.

Kiemelte: a Leiningen utca 1992-ben kapott először szilárd aszfaltburkolatot, legutoljára pedig 2001-ben történt ott nagyobb volumenű beruházás. Az út a törökzugi városrész egyik legforgalmasabb szakasza.

Hozzátette, az ivóvízhálózat rendbehozása után kezdik el az útburkolat felújítását, amelyet útfelmarással kezdenek, összesen 395 méteren, 6,8 méter szélességben. Kicserélnek tizenhat víznyelő aknát, négy szennyvízaknát pedig szintre emelnek.

A beruházás összértéke meghaladja a 38 millió forintot, amelynek hetvenöt százaléka pályázati forrás, a fennmaradó összeg pedig az önkormányzat által biztosított önerő.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az alpolgármester emlékeztetett: tavaly októberben számoltak be arról, hogy a belügyminisztérium és a pénzügyminisztérium pályázatán 33,5 millió forintot nyert el a város járdák és utak felújítására, ezt egészítették ki 11 millió forint önerővel, így a Leiningen utca mellett a Bodoky utca Erkel Ferenc gimnázium mögött található járdaszakasza is megújul.

Kónya Istvántól megtudtuk, a Leiningen utca felújítása várhatóan június 30-án ér véget, de ezzel nem érnek véget a munkálatok, ugyanis a képviselő körzeti karbantartási keretéből létesítenek egy gyalogos-átkelőhelyet is, amely a Cselebi utca sarkát fogja összekötni a bölcsődével és a szolgáltató sorral.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)