Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Könyvtári különdíjas projektjét mutatta be az Erkel-gimnázium

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2021. március 29. 13:30
Könyvtári különdíjas projektjét mutatta be az Erkel-gimnázium
A középiskola online bázisintézményi programot tartott

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium

A Digitális Témahét keretében tartott online bázisintézményi programot a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium március 24-én, az iskola könyvtári különdíjas projektjét mutatta be a résztvevőknek.

Farkasné Csató Katalin intézményvezető-helyettes lapunknak elmondta: a tanintézmény tavaly nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, pályázatuk többek között az iskola jó gyakorlatait tartalmazta.

Hozzátette: az egyik ilyet osztották meg a résztvevőkkel a digitális pedagógia módszertanát népszerűsítő rendezvényen, melynek célja, hogy változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejlesszék a pedagógusok és a diákok digitális kompetenciáját.

Az intézményvezető-helyettes kiemelte: az online programra Békés megyén túlról, Budapestről, valamint Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkezett regisztráció.

Arról is beszámolt, hogy gyulai gimnázium most bemutatott, Candide-dal a világ körül című projektje tavaly Könyvtári Különdíjban részesült a témahéten. Az azt kidolgozó pedagógusok az irodalom, a német nyelv, a földrajz, az informatika, a rajz és művelődéstörténet tantárgyakat kapcsolták össze.

– A diákok gondolkodástérképet készítettek, digitális parafatáblán gyűjtötték össze tudásukat, blogot írtak, ppt-t csináltak, és útvonalterv segítségével követték a főhős kalandjait – ismertette.  

Schriffert-Tóth Eszter könyvtárostanár a projektet kiegészítő könyvtári program kapcsán elmondta: az Erkel Ferenc gimnáziumnak 166 négyzetméteres könyvtára van, mintegy 19 ezer dokumentummal és jelentős tankönyvállománnyal.

Hozzátette, a projektben részt vevő diákoknak nagy élményt jelentett a könyvtár közösségi térként való használata: könyvtári kincskeresésben vettek rész, játékos művészettörténeti feladatokat oldottak meg, QR-kód alapján kerestek, mozaikokat raktak össze, katalógus és helyismereti források alapján kutattak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)