Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erkeles diákok az országos könyvtárhasználati vetélkedőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Schriffert-Tóth Eszter • MAGAZIN • 2021. március 13. 16:30
Erkeles diákok az országos könyvtárhasználati vetélkedőn
Hírek a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumból

Veres Csenge és Ötvös Enikő

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium

A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyt az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum hirdeti meg minden évben 7–8., illetve 9–10. osztályos diákok számára. A tehetséggondozó megmérettetés idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma EMET Nemzeti Tehetség Programjának támogatásával valósul meg.

A verseny országos írásbeli fordulója március elsején zajlott az iskolákban. A járványhelyzet miatt az előző évek gyakorlatától eltérően a tanulók nem egy kijelölt intézményben, hanem saját anyaiskolájuk könyvtárában írták meg a hagyományos és online forrásokra épülő feladatokat, melyek azokra a szempontokra is felhívták a figyelmet, amelyek a tanulás és a gyakorlati élet során is hasznosak lehetnek.

A versenynek minden tanévben van egy témája, a feladatok ehhez kapcsolódó helyzethez kötődnek. Idén a Csodálatos Dánia volt a téma, az országos forduló központi témája pedig Andersen és meséi voltak. A versenyzők emellett kerestek információkat a növényzetről, az ősi rúnákról, és a feladatsorból nem maradhattak ki a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó dán könyvtárak sem.

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumot az országos megmérettetésen két tizedikes tanuló képviselte: Veres Csenge és Ötvös Enikő.

A legsikeresebb versenyzők országos döntőn vehetnek részt, amit április végén rendeznek meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)