Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vezessük be a kertművelési naplót!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. január 31. 07:00
Vezessük be a kertművelési naplót!
Figyeljük az időjárás változásait!

 

Fotó:pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Több helyen láttam a kertekbe bekémlelve, hogy a fűről a tavalyi lomb még mindig nincs összeszedve. Ne hagyjuk rajta! A már érett komposzttal megszórt pázsitunk másképp éli meg a takarást, mint a teljesen befedő, füllesztő, levegőtlen takarást.

A fagyok ellen nem kell védeni a pázsitunkat, hiszen a mezőinket és rétjeinket sem takarja le semmi, és évezredek óta csodálatosan léteznek. A természetnek van egyfajta öngondoskodása, amivel élni is tud, ha mi nem avatkozunk bele drasztikusan. A pázsitunkkal kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy kiváló lassú lebomlású pázsit műtrágyák állnak a kertészkedők rendelkezésére, melyeket évente csak egyszer kell kijuttatni a pázsitunkra, február vége és március vége közt. Természetesen a hóra volna a legelőnyösebb szórni, de erre nem mindig van lehetőségünk. Fontos, hogy egyenletesen terítsük, ellenkező esetben nagyon sokáig foltos lesz a pázsitunk, épp a tavaszi hónapokban, amikor legszebbnek, legüdébbnek kellene lennie.

Még az év elején vagyunk. Javasolnám a kertművelési napló bevezetését, amelybe kerüljön bele a napi időjárás, hőmérséklet, csapadék, szélirány stb. Ezek az adatok az éves tervezésekre jó alapul szolgálhatnak. Tanácsos költségvetést is vezetni. Érdemes a vetőmagárakat, növényvédőszerek árait és minden egyéb kertre áldozott kiadást felróni, akár magunk megnyugtatására is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)