Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tartsuk karban a szerszámokat!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. január 24. 07:00
Tartsuk karban a szerszámokat!
Válogassuk át terményeinket!

 

Fotó: Ellenogden.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Már észrevehetően hosszabbak a nappalok. Lassan egyre jobban vágyakozunk a kertbe egy kis átmozgató kertészkedésre. A beraktározott terményeinket válogassuk át, ellenőrizzük, hogy ne romoljon meg a mellettük lévő zöldség, gyümölcs!

Az erősebb hideg napok már „engedélyt” adtak a metszések elkezdéséhez. Ami a mi vidékünkön elfagyhat, az már ezen túl van. Természetesen a metszőollók, fűrészek karbantartása a könnyebb és jobb minőségű munka elvégzését teszi majd lehetővé. Szedjük szét a metszőollót, takarítsuk meg, majd az élét fenjük meg fenőkővel! A rugót kívül-belül zsírozzuk meg (nem olajozzuk)! A metszőolló tengelyét is zsírozzuk meg, mielőtt összerakjuk. Az olaj azért nem jó, mert az erős igénybevétel miatt kipréselődik, a zsír viszont nem. A karos ollók ugyanilyen karbantartást igényelnek. A vastagabb ágak elvágásakor még nagyobb igénybevételre kell számítani.

A metszés szerszámai után feltétlen gondoljunk a tavasz szerszámaira is! A rotációs kapák, fűnyíró gépek szervizelését most ejtsük meg! Ne várjunk az utolsó pillanatokra, hiszen a csúcsidőben a szervizek hosszabb határidővel tudják elvállalni a javítást, arról nem is beszélve, hogy az alkatrészek beszerzése is időt vesz igénybe. Javaslom, ne késlekedjünk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)