Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Százegy szonett címmel jelent meg verseskötete Ábrahám Györgynek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2021. január 19. 17:30
Százegy szonett címmel jelent meg verseskötete Ábrahám Györgynek
A szerző nyáron könyvbemutatót is szeretne tartani

ábrahám györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Százegy szonett címmel jelent meg verseskötete nemrégiben a gyulai Ábrahám Györgynek, ennek kapcsán beszélgettünk vele. A szerző lapunknak azt is elárulta, miért esett a választása éppen erre az irodalmi műformára.

„Igen tisztelt, rendkívül nagyra tartott, érdeklődő, életfolyamban velem úszó, gondolatokkal élő, kiváló honfitársaim! Szabadjon bejelentenem, hogy a mai napon a saját kiadásomban megjelent a Gyulai Ábrahám néven kiadott, Százegy szonett nevet viselő életrajzi verskötetem” – így harangozta be a könyv megjelenését közösségi oldalán a szerző. 

– A hetvenes éveim legelején egy veszedelmesen nehéz betegség támadott meg, a gerincsérv, ami miatt nem tudtam járni, de még ülni sem. Ekkor talált meg a szonett műforma. Ahogy rendbejöttem, igyekeztem megtanulni azt, amit hetven év alatt nem sikerült, elkezdtem gyakorolni a szonettírást – fejtette ki. 

– Megpróbáltam ebbe a kötött, szigorúan szabályozott formába belerakni azokat a gondolatokat, amik kínoztak. Ha beleillettek, akkor befejeztem a verset, ha nem, akkor később újra elővettem azt – részletezte a szerző. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ábrahám György azt is elmondta, az elmúlt hat-hét évben több mint százhúsz szonettet írt, ezekből válogatott most ki százegyet. Közben az is kiderült, hogy másokat is érdekel az, amit ír. A szerzőnek egyébként nem ez az első könyve, hetvenéves korában már kiadott egy verseskötetet. 

Mint megtudtuk, az új kötet borítóján és a fejezetek elején Volent Katalin rajza látható; míg Klinkovics Márta Xénia, Kiss László, Szilágyi András és a szerző fia, Ábrahám Ambrus a könyv szerkesztésében segítették Ábrahám Györgyöt.

A szerző jelezte, amint lehetséges lesz, könyvbemutatót is szeretne tartani, ez előreláthatólag nyár környékén valósulhat meg. A könyvet addig Ábrahám György Facebook-oldalán lehet megvásárolni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)