Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ajándékkal köszöntötte az első adventi babát Mikus Éva

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. november 29. 15:45
Ajándékkal köszöntötte az első adventi babát Mikus Éva
Játékot, ruhát és takarót kapott az újszülött, aki a gyulai kórházban látta meg a napvilágot

Mikus Éva és Párducz László 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Ismerősen cseng minden gyulai számára Mikus Éva neve, aki a fiataloknak és az időseknek is igyekszik örömöt szerezni adományaival. Idén új hagyományt indított: az első, Gyulán született adventi babát köszöntötte ajándékokkal. 

Lapunknak elárulta: a vírushelyzet megnehezítette az ajándékok átadását, de tervéről nem tett le a szigorú szabályok ellenére sem. 

– Minden évben köszöntöm az első karácsonyi babát, ahogy az év első újszülöttjét is. Idén nem leszek itthon az ünnepek alatt, így egy kicsit előbbre hoztam a köszöntést, az első adventi újszülöttet ajándékoztam meg – fejtette ki Mikus Éva

Mint megtudtuk, az apróság a babaruha, a takaró és a játékok mellett egy borítékot is kapott, aminek tartalma még előttünk is titok maradt. 

– Ezekben a nehéz napokban különösen fontos, hogy gondoljunk egymásra, törődjünk egymással – fogalmazott lapunknak az adományozó. Hozzátette, Párducz László, a Pándy Kálmán tagkórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa ezúttal is a kezdeményezés mellé állt. 

Az aprósághoz vasárnap el is jutottak a meglepetések, így az első adventi baba legelső karácsonyi ajándékát már születése napján megkapta. 

Párducz László elmondta: a megajándékozott baba, Szajkó István advent első vasárnapján hajnali két óra két perckor látta meg a napvilágot 3030 grammal és 50 centiméterrel. Az újszülött a vésztői Szajkó család harmadik gyermeke. 

– Jónak lenni jó. Ezt a gondolatot képviseli Mikus Éva, aki adományaival a szeretet, az összetartozás, az egymáson való segítés fontosságát hirdeti. Gyula város kiváló polgára osztályunk tiszteletbeli tagja, hisz nagyon sok alkalommal ajándékozta már meg a nálunk született újszülötteket – fejtette ki az osztályvezető főorvos.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)