Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. november 25. 16:45
Békésben is zökkenőmentes a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése
Az elmúlt két napban 4300 önként jelentkezőtől vettek mintát a megyében

 

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Az elmúlt két napban 4300 bölcsődei, óvodai és általános iskolai dolgozó koronavírus-tesztelése történt meg a kormány által meghirdetett országos, célzott csoportos tesztelés keretében Békés megyében – tájékoztatta lapunkat közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal.

Emlékeztettek: a szociális intézményekben múlt pénteken, a bölcsődékben, óvodákban és általános iskolákban a hét elején kezdődött meg a tesztelés. Közölték: a megyében a héten mintegy harminc mintavevő csoport több mint 10 200 dolgozó tesztelését végzi el 540 helyszínen. Kiemelték: a mintavételezés gördülékenyen zajlik.

A közleményben arra is kitértek, hogy a nevelési, oktatási intézményekben orvostanhallgatókból, illetve kormányhivatali dolgozókból álló mintavevő csapatok végzik a feladatot, a szociális intézményekben pedig az ott dolgozó szakemberek veszik le a mintát. A munkát önkormányzati alkalmazottak is segítik.

 

 

Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

Hangsúlyozták: a kormányhivatal kesztyűt, szemüveget, sapkát, arcvédő maszkot és pajzsot, védőruhát biztosít a mintavételezést végző orvostanhallgatóknak. Hozzátették: a csapatok tagjai minden reggel, még munkaidő előtt letesztelik saját magukat, ezzel is védve az intézményekben dolgozókat.

Jelezték: a Békés Megyei Védelmi Bizottság folyamatosan ellátja a szükséges védőfelszerelésekkel, fertőtlenítőszerekkel a kórházakat, az egészségügyi intézményeket, az egészségügyi alapellátást, valamint az oktatási és szociális intézményeket.

„Mindent megteszünk a koronavírus-járvány lassítása, az emberek egészségének védelme érdekében” – hangsúlyozta a közleményben Takács Árpád kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)