Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyílászáró- és parkettacsere 50%-os állami támogatással

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2020. november 18. 18:00
Nyílászáró- és parkettacsere 50%-os állami támogatással
Pallasz – hitelügyintézésben is segítünk

2021 januárjától jön a családvédelmi program keretén belül a lakásfelújítási támogatás! Még egyelőre annyit lehet tudni, hogy a felújításra igénybe vehető támogatás maximális összege 3 millió forint, ha a felújítás költségei elérik vagy meghaladják a 6 millió forintot. Egyéb esetekben a teljes költség 50%-át lehet visszaigényelni.

 

 

A legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb 3 millió forintig. Előzetesen azt lehet tudni, hogy a támogatási forma önfinanszírozással fog működni. Az állam visszatéríti majd a teljes (számlákkal igazolt) termék- és munkadíj 50%-át, amennyiben az igénylő eleget tesz a feltételeknek. (Hivatalos feltételek még nem láthatók.)

Önfinanszírozásból indul a felújítás?

Novák Katalin a számlák gyűjtéséről és visszatérítésről beszélt, így önfinanszírozásról lehet, lesz szó. Mindez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a felújítási költségek felét visszatérítse az állam, előbb meg kell venni az alapanyagokat, felszereléseket, elvégeztetni a munkát, mindezekről számlát kérni, benyújtani és várni a visszautalást. Tehát előbb meg kell azt finanszírozni, pl. a nyílászárócserét, és ezt követően utalja vissza az állam a költségek 50%-át, maximum 3 millió forintot.

Mire lehet felhasználni a felújítási támogatást?

Amennyiben az LTP-hez hasonló lesz az új támogatási forma, akkor felújítási költségnek el lehet számolni a szükséges eszközöket, anyagköltséget, munkadíjat. A Pallasz szaküzletben ajánlatot tudunk adni homlokzati nyílászárókra, belső ajtókra, parkettákra és ezen termékek beszerelésére is.

Hogyan kell igazolni?

Az LTP-k esetén a Magyar Államkincstár (MÁK) folyósította az állami támogatásokat, így nekik kellett az igazolást is elfogadniuk. Az otthonfelújítási támogatás esetében a családnak előre el kell végeznie a felújítást, előteremteni a kellő összeget, majd utólag, amikor az igénylés mellett a számlákat is benyújtják, utalja vissza a MÁK az elszámolható számlák, igazolások kiadásainak a felét, de maximum 3 millió forintot.

Aki hitelből szeretné megvalósítani a cserét?

Azokat a vásárlóinkat, akiknek nem áll rendelkezésére a lakásfelújításhoz szükséges összeg, lakáscélú vagy szabad felhasználású hitellel segítjük céljaik elérésében. A részletekről érdeklődjön személyesen szaküzletünkben!

Cseke Zsolt
szakmai tanácsadó
Pallasz – Gyula
Október 6. tér 2.
– a piacon, a halas mellett
iroda@pallasz.hu
Tel.: 06 30 331 0430
muanyag-ablak-akcio.hu
Nyitva: H–P|14.00–17.00

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)