Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Segítsünk kis társainknak!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. november 22. 07:00
Segítsünk kis társainknak!
Fagykárok megelőzése

 

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Nyavalyát szerző időt kell elviselnünk, de utána jobban fog esni a napfényes felüdülés. Természetesen jobb a kertben dolgozgatni napsütésben.

Az öntözőberendezésekre ügyeljünk, mert lassan törvényszerűen fagyok jönnek. A kerti kutakat is vízteleníteni kell! Később is ellenőrizzük, hogy valóban kifolyt-e minden csepp víz a szivattyúkból, kutakból. A betárolt burgonyát, gyökérzöldségeket rendszeresen ellenőrizzük, hogy az esetleges penészesedéseket, rothadásokat, illetve ezek elterjedését megakadályozzuk.

A gyümölcsösben sétálva a vesszőket, hajtásokat, a sárguló leveleket szemrevételezve sok mindent megállapíthatunk arról, hogy mit nem végeztünk jól az idén, és azt is, hogy mit kell esetleg a tavasszal csinálnunk. Az, hogy a rügyek tövében, kéreg alatt mik vannak meghúzódva, már árulkodnak a feladatainkról.Természetesen ennek kell sarkallnia minket arra, hogy kis társaink áttelelését segítsük. Tegyünk ki madáretetőket, ha lehet, többet is. Fontos, hogy olyan helyre tegyük, ahol a kis madárkák biztonságban érezhetik magukat a macskáktól, ragadozó madaraktól.

Több helyen láttam, hogy már a fűnyírást abbahagyták. Nem a dátum határozza meg a fűnyírást, hanem a fű nagysága. Ne hagyjuk nagyra a füvünket, mert megdőlve az alul maradó fűszálak megrothadnak, tönkremennek, és ez még a pázsitunkra veszélyes minden betegségnek is táptalaja lehet. A Kálvárián a Tündérkertben közösségi munkát végzett a Hagyományőrző Gazda és Kertbarát Kör, valamint a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület. Ezen a szombaton is komoly munkát végeztünk. Köszönet az áldozatos, sikeres munkálódásért minden résztvevőnek!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)