Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napoztak a Németvárosi Óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. november 12. 13:33
Márton-napoztak a Németvárosi Óvodában
A járványhelyzet miatt idén zárt ajtók mögött tartották meg az ünnepséget

 

Fotó: Németvárosi Óvoda

A járványhelyzet, illetve a bevezetett korlátozó intézkedések miatt a Németvárosi Óvoda idén rendhagyó módon tartotta meg Márton-napi ünnepségét november 11-én. Az ilyenkor szokásos programok, mint például a Márton-napi felvonulás, elmaradtak, de a zárt ajtók mögött is rengeteg élmény várta a gyerekeket a 28. rendezvényen.

Pálovitsné Czene Ágota, intézmény vezetője elmondta: egész héten zajlottak a programok az intézményben. A gyerekek verset tanultak, saját maguk díszítette lámpást készítettek, hogy később azzal vonuljanak majd fel, ezúttal nem a város utcáin, hanem az óvoda udvarán.

Hozzátette: a gyerekekkel közösen Márton-napi linzert is sütöttek, illetve rengeteg új dalt is megtanultak az apróságok ezekben a napokban. 

– Az óvó nénik a süteménysütés mellett sok hasznos programot szerveztek. A gyerekek megismerkedhettek a Márton-nap történetével, és ehhez kapcsolódó játékokat tanultak – ismertette az intézmény vezetője.

 

 

Fotó: Németvárosi Óvoda

Elmondta: Márton-nap délelőttjén a gyerekek megosztották barátaikkal a szeretetet jelképező Márton-napi linzert, majd a délutáni alvás után az udvarra vonultak, ahol az óvónők tartottak nekik előadásokat.

– A gyerekek énekeltek és táncoltak, libát sütöttünk az óvoda kemencéjében, úgyhogy mindenkit várt egy-két falat hús, zsíros kenyér, meleg tea – fejtette ki.

A rendezvény végén az óvodások lampionnal járták körbe az óvoda udvarát, majd mindenki elfújta a Márton-napi lámpása lángját, az ablakban pedig mécseseket gyújtottak. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)