Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nem fagytűrő növények elhelyezése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. november 15. 07:00
A nem fagytűrő növények elhelyezése
Kezdődik a betelelés

 

Fotó: telikertepites.net

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A tavasszal kihelyezett nem fagytűrő növényeink visszapakolása sok helyen gondot okoz a helyszűke miatt. Vannak növények, amelyeket vissza lehet vágni, de nem évről évre.

A leandereket érdemes összekötözni. Az edény átmérőjére lehet összehúzni, amelybe a növényünk be van ültetve. A kilógó vastagabb ágakat a cél érdekében visszavághatjuk, de esztétikai, formai dolgokat vegyünk figyelembe. A pálmafélékkel ugyanígy járhatunk el. A juccaféléknél időnként erősebb beavatkozást is alkalmazhatunk, hiszen jól tűrik a törzs visszavágását, rejtett rügyekből igen hamar kihajt az új levélzet.

Betelelés előtt a növényvédelemmel is foglalkozzunk! A pajzstetű, atka kártételére számítanunk kell, ellenük a Karate, Mospilan megoldást kínál. A nedvesítőszert ne felejtsük ki a permetléből! Ezeknek a növényeknek a levele legtöbb esetben viaszos bevonatú, és a hatóanyagok felszívódása a nedvesítőszer nélkül lehetetlen vagy legalábbis nehézkes. A levelek szemrevételezése folyamán vizsgáljuk meg, hogy gombás vagy baktériumos fertőzés nincs-e jelen. Réztartalmú szer hígabb oldatával ezen is segíthetünk, akár a rovarok elleni védekezéssel egy menetben, de ne tartogassuk az összekevert permetlevet, hanem azonnal juttassuk ki a növényeinkre. Amennyiben marad ki vegyszer, ne öntsük lefolyóba, használjuk fel a kerti növényeinkre!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)