Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenegyedik alkalommal ültek asztalhoz a sakk szerelmesei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. október 20. 14:00
Tizenegyedik alkalommal ültek asztalhoz a sakk szerelmesei
Külföldi sakkmesterek nélkül rajtolt el a 11. Hoczopán Sándor Nemzetközi Sakkverseny

A Magyarországi Románok Sakk Egyesületének székháza adott otthont a 11. Hoczopán Sándor Nemzetközi Sakkverseny küzdelmeinek október 17-én. A rangos viadal ezúttal a nemzetközi indulók nélkül rajtolt el.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kozma János, a Magyarországi Románok Sakk Egyesületének elnöke elmondta, az eredeti tervek szerint június 6-ra volt kiírva a verseny, de a vírushelyzet átírta a szervezők terveit.

– A legnagyobb gondot az okozta, hogy az aradi, gyulafehérvári (Románia), réthelyi, verseci és padinai (Szerbia) versenyzők nem tudtak asztalhoz ülni a megmérettetésen – tette hozzá.

A verseny a lehető legszigorúbb biztonsági előírások mellett zajlott, a résztvevőnek az épületbe lépéskor megmérték a testhőmérsékletét, kötelező volt a maszk használata, a kéz fertőtlenítés és az előírt távolság betartása.

Az emlékversenyt Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke, Florin Trandafir Vasiloni romániai főkonzul nyitotta meg. A viadalon Kovács Délia, a Cronica román hetilap főszerkesztője is részt vett.

A 24 fővel elrajtoló mezőnyben a hazai versenyzők mellett mosonmagyaróvári, kisújszállási, püspökladányi, dévaványai, hódmezővásárhelyi, makói, orosházi, békéscsabai és eleki sakkozók ültek asztalhoz. A legfiatalabb résztvevő 9 évesen vette kezébe bábuit, míg a legidősebb induló a 93 éves volt. A svájci rendszerben lebonyolított tornát öt kategóriában rendezték meg, ahol 15 perc játékidő állt a sakkozók rendelkezésére.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy azt Kozma György elmondta, örül, hogy a járvány ellenére is ilyen szép számmal összegyűltek a sakk szerelmesei, jó lenne, ha az iskoláinkban is lenne sakkoktatás. A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata a jövőben is támogatni szeretné a sakk rendezvények megrendezését.

Kozma János hozzátette, a tervek szerint a gyulai sakkélet továbbra is aktív lesz, a 12. Foaia Romaneasca Kupa mezőnye január 30-án találkozhat egymással, a 12. Hoczopán Sándor Nemzetközi Sakkversenyt pedig június 26-ra tervezik.

Eredmények: Profi felnőtt: 1. Udvardi Zalán (Makó), 2. Fekete Albert (Dévaványa), 3. Bányai István (Gyula), Gosztolya Ferenc (Békéscsaba), Restás Péter (Makó). Profi 4- 14 évesek: 1. Polgár Szilvia. Amatőr felnőtt: 1. Dr. Porcza Antal (Mosonmagyaróvár), 2. Kozma György (Békéscsaba), 3. Cozma-Callini Eduard Octavian (Püspökladány). Amatőr 4 -14 évesek: 1. Pusztai Eleonora (Gyula), Pusztai Edvin (Gyula), Varga Botond László (Gyula). Inaktívak: 1. Czápos Péter (Gyula), 2. Cozma-Callini Adrian Alexandru (Püspökladány), 3. Kovács István (Gyula).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)