Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őrült jó beltériajtó-árak – felár nélkül!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. október 14. 16:00
Őrült jó beltériajtó-árak – felár nélkül!
Jó hír: nincs ráfizetés!

Legtöbb esetben téma, hogy a belső ajtónyílások egyedi mérettel bírnak. Így a megrendelők kétségbe esnek, hogy bizony csak felár megfizetésével lehet ajtókat vásárolni. Nincs így, mert Magyarországon a szabvány fogalma nem egyértelmű. Ezt a gyártók is felismerték, így elindult az egyedi belső ajtógyártás hazánkban.

 

 

A klasszikus, fából vagy frontlemezből készült válaszfalajtó gyártása múltként köszön ránk. Nincs körbefalazott beltéri ajtó, hanem minden belső ajtót utólag helyeznek el a nyílásokba.

A nyílások pedig legtöbb esetben a szabványhoz nem nagyon igazodnak. Még a terveken szabványként kirajzolt nyílások is több esetben egyedivé változnak, amivel ma már semmi probléma nincs.

Apropó, szabvány! Klasszikus értelemben nincs szabvány belsőajtó-gyártás. A szabvány több mindent határoz meg, és nem csak azt, hogy mi a falnyílás szélessége és magassága. Hazai szabvány nem írja elő az összes gyártónak, hogy a falc milyen méretben készüljön, a pánt hol helyezkedjen el, milyen legyen és hány darab, a zárhely milyen méretű és helyzetű legyen.

Ezért fordul elő az, hogy Magyarországon az egész ajtót cserélni kell. Nagyon sok országban, ahol DIN (1920 óta bejegyzett közhasznú egyesület Németországban) szabványt használnak, ott csupán az ajtólapot kell leakasztani, a megvásárolt új ajtólap kerülhet is fel a régi tokra, és mehet minden tovább! Nincs tokkivétel és teljes ajtócsere, mert így praktikusabb!

Minden ajtótok a DIN szabvány szerinti méretben van befalazva és kompatibilis a DIN szerinti ajtólapokkal.

Nálunk minden egyedi méret! Ezért a gyártók felismerték, hogy majd ők az ajtót szabják a nyílásokhoz, és nem fordítva. Elengedték a szabványban történő gondolkodást, és elkezdték az egyedi ajtók gyártását, mert mi a kabátot gyártjuk a gombhoz.

Annyira beindult a gépezet, hogy már felára sincs az egyedi méretű belső ajtónak. Nagyon sok esetben a 100x210 cm (szélességxmagasság) falnyílásig egy árban van az ajtó, bizonyos falvastagságig! Lehet tehát 79x203 cm vagy 100x210 cm a falazatunk nyílása, nincs árban és gyártási határidőben sem különbség. Pontos részletekért látogasson el szaküzletünkbe!

 

Cseke Zsolt
szakmai tanácsadó
Pallasz – Gyula
Október 6. tér 2.
– a piacon a halas mellett
iroda@pallasz.hu
Tel.: 06 30 331 0430
muanyag-ablak-akcio.hu
Nyitva: H–P|14.00–17.00

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)