Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiállításmegnyitóval kezdődött a Muzsikál az erdő programsorozat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. szeptember 25. 19:24
Kiállításmegnyitóval kezdődött a Muzsikál az erdő programsorozat Gyulán
Szeptember 25–27. között számos programmal várják az érdeklődőket

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is megrendezik Gyulán a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű programsorozatot szeptember 25–27-én. A 17 éve indult rendezvény a fenntarthatóság gondolatát igyekszik eljuttatni a zene és a művészetek által az ország különböző régióiba.

Az eseménysor szeptember 25-én kiállítással indult a Csigakertben, ahol a korábban meghirdetett gyermekrajz- és fotópályázatra érkezett pályaművek legjobbjait mutatták be. A helyszínen emellett természetismereti élménysétát is tartottak, amelyet Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke vezetett. Ezután Puskás Lajos erdőmérnök mesélt a Csigakert történetéről az érdeklődőknek. 

Mint megtudtuk, a rendezvények meghatározó eleme az erdei séta, ahol a résztvevők szakemberek vezetésével ismerhetik meg a helyszínek jellegzetes növény- és állatvilágát, az erdei életközösség sokszínűségét, a fenntartható erdőgazdálkodás sajátosságait.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szabó Lajos lapunknak elmondta: Kecskemét térségében elmaradt a tavaszi rendezvény, a nyári mátrai művészeti napokat azonban nagy sikerrel rendezték meg. Gyula térségében háromnapos programmal készültek. 

– Alapcélunk, hogy az ideérkezőket egy fenntartható, környezettudatosabb életvitel irányába fordítsuk az erdő, a zene, a művészet erejével. Színes programsort igyekszünk összeállítani, gyermekprogramokkal, kézműveskedéssel, játszóházzal, erdei sporttal, zenés eseményekkel, városerdei szilvalekvárfőzéssel – részletezte az elnök. A nyitónap kiállításairól elmondta: fotópályázatot, gyermekrajzversenyt is hirdettek. 

– Három kategóriában hirdettünk fotópályázatot: felnőtteknek, gyerekeknek és mobilfotósoknak. Mindegyiküktől azt kértük, hogy az erdő hangulatát adják vissza – ismertette.

A Csigakertben zenés programmal is várták az érdeklődőket: a Csörömpölők együttes adott interaktív gyermekműsort, majd a Muzsikás együttes zenélt Petrás Mária Prima Primissima díjas népdalénekes közreműködésével. A napot a Brass on the road zenekar fellépése zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)