Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Világrekordot döntött a gyulai erőemelő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. szeptember 24. 14:00
Világrekordot döntött a gyulai erőemelő
György Ildikó a Liga Kupa összetettjében is a dobogóra állhatott

A kiskunfélegyházi KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és Elit Show elnevezésű versenynek szeptember 18. és 20. között. A közel hétszáz versenyző között a gyulai György Ildikó is a súlyok elé lépett.

György Ildikó  a dobogó legfelső fokán

 

Ahogy azt György Ildikó elmondta, nagyon rövid idő állt rendelkezésre a felkészüléshez, ám a világcsúcsdöntés biztos tudatában érkezett a versenyre.

– Elsősorban az Európa-bajnokságra és a Világbajnokságra készültünk, ám végül egyik viadalt sem rendezték meg. A hazai Liga Kupa szervezője azonban felhívta a figyelmünket arra, hogy a versenyen lehetőség lesz a nemzetközi rekordok megdöntésére – ismertette.

György Ildikó egy fitness anyuka versenyen ismerkedett meg a színpaddal, majd 2016-ben kezdett hozzá a folyamatos edzésekhez.

– Az első verseny közben megláttam az izmos lányokat és azt gondoltam, köztük akarok versenyezni. Tudatosan kezdtem el edzőt keresni és mindent beleadva felkészülni. Azt mondtam magamnak, ott leszek a következő fitness figure kategória mezőnyében – tette hozzá.

2017 végén elérkezett az első verseny is, ahol egy román viadalon méretettet meg magát. A negyedik helyet érő versengés után a BodySport Kupa következett, ahol már egy rangos mezőnyben tudott a hetedik helyen zárni.

 

 

 

A változást egy edzői ötlet hozta meg György Ildikó számára, amikor elhatározta, hogy az erőemelők között is megméreti magát. A 2018-as Liga Kupára csupán két hét felkészülési ideje volt, de a kemény munka meghozta a gyümölcsét, hiszen a dobogó második fokára álhatott.

Két hét múlva a tiszakécskei Európa-bajnokság következett, ahol a Liga Kupán elért összesített 365 kilogrammját már 385-re javítva nyerte meg a versenyt.

A koronavírus-helyzet miatt szinte az összes rangosabb versenyt törölték a 2020-as versenynaptárból, így a Szabó Viktorral készülő sportoló várta a lehetőséget a nemzetközi csúcsok megdöntésére. A kiskunfélegyházi versenyen a saját és az összetett kategória első helyet is megszerezte, ahogy az abszolút kategóriában sem talált legyőzőre. A megmérettetésen elért 415,5 kilogrammos összesített súllyal pedig az eddigi világrekordot is sikerült átadnia a múltnak.

– Nagyon szépen köszönöm Szabó Viktornak a felkészítést, ahogy azoknak is, akik mindvégig a háttérből segítették a felkészülésemet. Továbbra is folytatjuk a munkát, hiszen a következő versenyévadban ismét a csúcsok megdöntését céloztuk meg – zárta György Ildikó.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)