Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sokan kilátogattak a megyei kézművesvásárra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. szeptember 09. 10:00
Sokan kilátogattak a megyei kézművesvásárra
Szűkített programkínálattal valósult meg idén a Megyenap

 

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat – Zentai Péter 

A szűkített programkínálat ellenére sokan kilátogattak szeptember 5-én a Békés Megyei Önkormányzat által szervezett Megyenapra, amelyen mesterségbemutatókkal is várták az érdeklődőket – írta közleményében a megyei önkormányzati hivatal.

Emlékeztettek: a koronavírus-járvány miatt idén csak a kézművesvásárt és a kistermelői piacot rendezhették meg, melyek a Mesterségek ünnepével egészültek ki.

Hozzátették: a rendezvényen legfeljebb ötszázan lehettek jelen egyszerre, ezért idén a szokásosnál kevesebb kiállítót, ötven kézművest és kiskereskedő hívtak meg az eseményre, elsősorban azokat, akik 2016 óta, a kezdetektől partnerei a megyei önkormányzatnak.

 

Kocsis Klára, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület projektmenedzsere és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke 

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat – Zentai Péter 

Kiemelték: a szervezésben segítséget nyújtott a Nemzeti Művelődési Intézet helyi szervezete és a Békés Megyei Népművészeti Egyesület. A két szervezet kiállítással, népi játszótérrel, kézműves-foglalkoztatóval és mesterségbemutatókkal várta az érdeklődőket a Megyenap kísérőrendezvényén, a Mesterségek ünnepén.  

A helyszínen emellett számos kézműves terméket meg lehetett vásárolni, többek között kolbász, sajt, tészta, méz, szörp és lekvár szerepelt a kínálatban – írták.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a rendezvény megnyitóján úgy fogalmazott: a Megyenapra kilátogatók és a rendezvény iránt elkötelezettek nagy száma azt mutatta, igény van „a megyei összetartozás ünnepére”.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)