Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hagyományos évnyitó nélkül és új szabályokkal indult a tanév a gyulai általános iskolákban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. szeptember 01. 15:30
Hagyományos évnyitó nélkül és új szabályokkal indult a tanév a gyulai általános iskolákban
A legtöbben az Implomba jelentkeztek, ahol 582-en kezdik meg az évet

Hagyományos tanévnyitó nélkül, a járványügyi protokollt a lehető legszigorúbban betartva indult a tanév a gyulai általános iskolákban. Mint megtudtuk, a legtöbben az Implom-iskolában kezdik meg az évet.

Az iskolák szabályai nagyon hasonlók. Az Implomban – akárcsak a többi intézményben – kizárólag a diákok léphetnek az iskolaépületébe, és elkülönítve használhatják a két lépcsőt az alsósok és a felsősök. Az iskola javasolja a maszk használatát, illetve azt, hogy a tanulók ne csoportosuljanak az intézményen belül vagy annak környékén. A közös terekbe kézfertőtlenítőt is kiraktak.

Az is előírás, hogy az oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanulók látogathatják. A szülőket arra kérték, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, ne vigyék iskolába.

A közösségi terekben egyszerre csak annyi diák tartózkodhat, hogy betartható legyen a 1,5 méteres védőtávolság. Ha ez nem tartható be, úgy az ott tartózkodás idején javasolt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

Osztálykirándulások és tanulmányi kirándulások szervezése átmenetileg nem lehetséges, a szülői értekezleteket pedig online formában bonyolítják le az iskolákban.

Azt is megtudtuk, hogy az Implom József általános iskolában idén 582 diák kezdi meg a tanévet, közülük 60-an első osztályosak. A Dürer Albert általános iskolában az összlétszám 374, az elsősök létszáma 56. Az 5-ös iskolában 303-an kezdik meg a tanévet, 41 elsőssel, a Bay Zoltán általános iskolában pedig 143 diákkal, köztük 11 elsőssel indult az év. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)