Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A győzelemre hajtottak a Vitézek a szegedi homokon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • L. B.SPORT • 2020. augusztus 24. 15:00
A győzelemre hajtottak a Vitézek a szegedi homokon
A Viharsarki Vitézek amerikaifoci-csapata ezüstérmes helyen végzett a CFS Guardians flagfocitornáján

Családi nappal egybekötött flagfocitornát rendezett a szegedi CFS Guardians csapata augusztus 21-én. A minitornán a hazai csapat ellenfele a Viharsarki Vitézek gárdája volt.

A homokban is versenyre kelnek ellenfeleikkel a viharsarki vitézek

Fotó: Viharsarki Vitézek

Ahogy azt Mészáros György klubelnök elmondta, a gyulai székhelyű gárda vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több csapattal megismerkedjenek, ezzel adva teret a játékosok fejlődésének.

– A szegedi együttessel már az indulás pillanatában kiváló viszony alakítottunk ki, amelynek köszönhetően meghívást kaptunk a gárda családi napjának minibajnokságára. A homokos pályán lejátszott mérkőzéseken elsősorban a szórakozás volt a lényeg, ám azért mindenki odatette magát a párharcokban – ismertette.

A megyei csapatként funkcionáló gyulai együttes nem vallott szégyent, hiszen az első derbit rögtön meg is nyerte ellenfelével szemben. A második összecsapáson a hazai alakulat akarat érvényesült, így egy mindent eldöntő mérkőzésre került sor. A kétszeri hosszabbítást hozó párharcban végül a hazai csapat nyerte a minitornát, ám mindkét csapat elégedetten jöhetett le a pályáról.

A flag football az amerikaifutball módosított, non-kontakt változata, amely játékban a résztvevők hasonló képességeket fejlesztenek és taktikákat ismernek meg, mint az anyasportban, de testi ütközés nélkül. A játékban két ötfős csapat próbál minél több pontot szerezni egymás ellen, a védekező csapat célja az, hogy a labdát vivő játékosról eltávolítja a „zászló-övet” azaz a flagat.

Mint azt Balatoni Róbert játékos edző kiemelte, a játékosoknak kiváló kiegészítő mozgást nyújt a flag football, a homokos talaj pedig a koordináció kiépítésében segíti őket. A Viharsarki Vitézek gárdája a jövőben több, ehhez hasonló minitornán szeretne elindulni.

– A felkészülést nagyban segíti az ilyen jellegű tornákon való részvétel, ezért a vezetőség célja az, hogy rendszeresen részt vegyünk minitornákon vagy barátságos mérkőzéseken – tette hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)