Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ültessünk a kertünkbe gyógynövényt!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. augusztus 09. 07:00
Ültessünk a kertünkbe gyógynövényt!
A balkonokon is lehet termeszteni őket

 

Forrás: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Ültessünk gyógynövényeket is a kertjeinkbe! Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű. Az évelő ágyásokban is elférnek, arról nem is beszélve, hogy a gyógynövényeket semmi nem választja el a fűszernövényektől, mert a fűszernövények túlnyomó többségének van gyógyhatása.

A balkonokon is lehet termeszteni őket, hiszen nem nagy a helyigényük. Számos helyen megfért egy virágvályúban a petúnia vagy a muskátli mellett a snidling, egy-egy metélőpetrezselyem vagy zellertő. Sőt, láttam már kaprot és koktélparadicsomot a gazánia közt, ami ugyan eleinte frivolnak tűnt, a hely kihasználása viszont ötös osztályzatú!

Növénybeültetésünk, kis odafigyeléssel, igen esztétikus látványt nyújthat. Teraszok, balkonok sarkaiba, amelyek többnyire kihasználatlan területek, éveken keresztül ültethetünk, vethetünk kedvünk szerint. Van, ahol szedret, málnát termesztenek a teraszon a szamócával vegyítve. A nagyobb edényben termesztett csabagyöngye szőlő éveken keresztül több kilogramm termést hozott némi tápoldatozással és ötévenkénti talajfelújítással, marhatrágya-granulátummal.

Ebben a melegben a fűnyírásra is figyeljünk oda! A forró napokon a rövidre nyírt pázsitunk kiéghet. Ilyenkor hagyjuk kicsit magasabbra, 5-6 cm-re! A lenyírt pázsitunkat úgy tudjuk ellenőrizni, hogy másnap délelőtt tíz óra felé letenyerelünk a fűbe, ha még párás lesz a kezünk, rendben van, ha nem, akkor öntözni kell, de sürgősen!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)