Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula város történelmét, kultúráját és értékeit mutatták be

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. július 31. 08:35
Gyula város történelmét, kultúráját és értékeit mutatták be
Fiatalokat és időseket is vártak a Október 23. Alapítvány interaktív előadásaira

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyula város kultúrájáról, legfontosabb helyi értékeiről és történelméről tartottak interaktív előadásokat július 30-án a gyulavári kastélyban, az Október 23. Alapítvány által szervezett programon.

Mint megtudtuk, az esemény a Jövőnket formáló múlt – történelmi és kulturális rendezvénysorozat című projekt keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz kapcsolódó pályázatból valósult meg.

Kiss József, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetségének vezetője köszöntőjében kifejtette: azért tartják fontosnak a hasonló programok létrejöttét, mert általuk a fiatal generációk is megismerhetik a város múltját és értékeit.

A gyulavári kastélyban Pataky László és Bagyinszki Zoltán tartott interaktív előadásokat a helyi értéktárról és a gyulai, gyulavári hősök életútjáról.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Bagyinszki Zoltán, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta: az esemény minden fiatal és idős számára nyitott volt. Hozzátette: programjukon Gyula kultúrájáról, történelmének legfontosabb eseményeiről és értékeiről beszélgettek a résztvevőkkel. 

– A helyszínre meghívtuk a helyi ötvenhatos veteránokat is, és igyekeztünk úgy alakítani a témákat, hogy a fiatalok és az idősek számára is érdekesek legyenek. Mindezeken túl a programhoz kapcsolódóan elérhető egy kis szecessziós játék is az interneten – ismertette az elnök.

A programot a Harruckern táncegyüttes műsora zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)