Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fekete-Dombi Ildikó: népszerű volt a Múzeumok estéje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. június 29. 11:33
Fekete-Dombi Ildikó: népszerű volt a Múzeumok estéje
A szervezők elégedettek a látogatószámmal

Szabadtéri koncert az Almásy-kastélynál

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Nagy érdeklődés kísérte Gyulán a Szent Iván éjszakájához kapcsolódó Múzeumok estéjét szombaton – közölte megkeresésünkre Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezetője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a többhetes előkészítő munkát igénylő Múzeumok éjszakája országos rendezvénysorozat a koronavírus-járvány miatt idén online formában valósult meg, Gyulán azonban rendhagyó formában, Múzeumok estéje néven megrendezték az eseményt.

Fekete-Dombi Ildikó elmondta: bár a veszélyhelyzet megszűnését követő újranyitás után csak kilenc napjuk volt a szervezésre, nem volt kérdéses, hogy megtartják a minden évben népszerű rendezvényt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kifejtette: a kiállítóhelyek hosszított nyitvatartással és számos programmal várták a látogatókat négy helyszínen, a várban, az Almásy-kastélyban, az Erkel Ferenc Emlékházban és a Ladics-házban.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a látogatók száma szombat este meghaladta az ötszázat, a programokon elsősorban turisták vettek részt. Mint megtudtuk, a legnagyobb érdeklődés ezúttal is a vár és a kastély programjait kísérte, de a Ladics-ház is rendkívül népszerű volt. 

Fekete-Dombi Ildikó külön kiemelte a Kerecsényi László Íjász Egyesület végvári életet megidéző fegyverbemutatóját, amely nemcsak szombaton volt látható, hiszen állandó hétvégi programelem lett a várban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)