Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esti programokkal várták a turistákat és a helyieket a gyulai kiállítóterek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. június 28. 11:00
Esti programokkal várták a turistákat és a helyieket a gyulai kiállítóterek
Sokszínű programkínálat jellemezte a Múzeumok estéjét

Még este 9 és 10 óra között is rengetegen sétáltak a gyulai Almásy-kastélyban és környékén, amely a Múzeumok estéje néven szervezett programsor egyik helyszíne volt. Az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. előadásokkal, bemutatókkal várta a látogatókat a város többi kiállítóhelyén is.

előadások és bemutatók várták A LÁTOGATÓKAT egész este 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint megtudtuk, a szervezők a hagyományos Múzeumok éjszakája hangulatát igyekeztek megidézni a tartalmas programkínálattal. 

 – Bár a Múzeumok éjszakája a szokott központi szervezésben idén csak az online térben valósul meg, a gyulai kiállítóhelyek a helyszíneken is várják a látogatókat. Az új forma és a megszokottnál egy órával rövidebb nyitvatartás okán kapta eseményünk a Múzeumok estéje nevet – árulta el Fábián Tamás, a cég kommunikációs vezetője.

Kiss Gabriella és barátnője a fővárosból érkeztek Gyulára. Lapunknak elmondták: meglepetés volt számukra a programkínálat, amelyről egyáltalán nem tudtak, csak esti sétájuk során vették észre, hogy rengetegen járnak a kastély környékén.

 – Megtudtuk, hogy több helyszínre is mehetünk, ahol programokkal várnak minket. Még gondolkodunk rajta, hogy hova látogassunk el. Mivel gyerekekkel vagyunk, valószínűleg a várra esik majd a választásunk a kastély mellett – árulták el a turisták.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szombat este a várban, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban, az Erkel Ferenc Emlékházban és a Ladics-házban lehetett részt venni bemutatókon és előadásokon. A programsor keretében 19 és 23 óra között többek között fegyver- és viseletbemutatókkal, valamint olyan izgalmas előadásokkal vártak minden korosztályt, amelyek a történelmet nem az évszámokon keresztül mutatták be. A kastélyban például a Ha az erényöv mesélni tudna… címmel tartottak tematikus tárlatvezetést, és a Pirulni szabad című, felnőtteknek szóló előadás is a programok között szerepelt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)