Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bulival köszöntötte a nyár legrövidebb estéjét a Zöld Szívek Köre Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. június 28. 13:00
Bulival köszöntötte a nyár legrövidebb estéjét a Zöld Szívek Köre Egyesület
Táltosszertartás, barátságos futballmérkőzés és zene várta az érdeklődőket

Táltosdobolással kezdődött a közösségteremtő esemény

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A korábbi évekhez hasonlóan idén is közösségteremtő programot szervezett a Zöld Szívek Köre Egyesület június 27-én a kisökörjárási fogadóház környékén Szent Iván-éjjeléhez kapcsolódóan. 

A rendezvényt Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő nyitotta meg. Mint kiderült, az esemény a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatából valósult meg.

A köszöntő után táltosszertartás, barátságos futballmérkőzés és sok zene várta a látogatókat. Sötétedés után arra is lehetőség adódott, hogy a résztvevők csillagvizsgáló távcsövön kémleljék az eget.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Juhos Éva, a szervező egyesület elnöke lapunknak elárulta, milyen céllal hívták életre az eseményt. 

– Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos kapcsolódás van az ember és a természet között. Célunk, hogy ráébresszük az embereket, hogy a jövőnk nagyban függ a természet állapotától – mondta. 

– A helyszínül választott kisökörjárási erdő meglátásunk szerint a város zöldvagyona és rekreációs övezete, csodálatos élőhely. E gondolat köré építettünk kulturális programokat, mert a művészet a legjobb kifejező eszköz, és alkalmas a közösségek megerősítésére – tette hozzá. Kiemelte: a rendezvényt több közösség összefogása tette lehetővé.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Azt is kifejtette, hogy a programsor központi eleme a Zöld kvíz, amellyel játékos formában mélyítik el a résztvevők tudását. 

Juhos Éva azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a rendezvény bázisát a Gyulai Közművelődési és Vízimentő Egyesület által fenntartott fogadóház adja. A külső helyszínt a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén elhelyezkedő sportpálya biztosítja, amely közösségi erővel jött létre Szalai Sándor vezetésével.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)