Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magbörzén cserélhettek magokat és oltóvesszőket a gyulaiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. február 18. 15:15
Magbörzén cserélhettek magokat és oltóvesszőket a gyulaiak
A résztvevők tapasztalatot is cserélhettek egymással

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Magbörzén vehettek részt a gyulai kertbarátok február 18-án a Fenntartható Vegyszermentes Ökoszisztémákért Alapítvány és a Zöld Szívek Köre Egyesület szervezésében a Civil Házban. A résztvevők az eseményen kötetlenül beszélgethettek a kertészkedésről, megoszthatták tapasztalataikat és magokat cserélhettek egymással.

Illés Olivér szervező, permakultúrás tervező a helyszínen a talajtáplálás fontosságáról, a komposzt felhasználásáról tartott előadást. Lapunknak elmondta: egy hasonló, békéscsabai esemény ihlette a programjukat, amely a tervek szerint a jövőben folytatódni fog. 

Hozzátette, reményeik szerint több generáció is összejön majd a találkozóikon, és megosztja egymással kertészkedéssel kapcsolatos praktikáit. 

Illés Olivér szervező, permakultúrás tervező

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A mostani esemény mindenkinek szólt, aki meg szerette volna osztani másokkal Gyulán és környékén jól bevált zöldség-, fűszernövény- és virágmagjait, -gumóit, vagy épp ezeket kereste. Emellett oltóvesszőket is cserélhettek a jelenlévők – ismertette. 

– Vegyszerek nélküli ökoszisztémákkal foglalkozom, és bízom abban, hogy az itt elérhető magok a mi éghajlatunkon kiválóan tudnak majd nevelkedni – fejtette ki.

A program résztvevői a helyszínen termelői mézet, tea- és füstölőkeverékeket, házi készítésű szappanokat, ékszereket is beszerezhettek. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba



Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)