Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ismétlő kezelés sokkal humánusabb és hatékonyabb

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. június 28. 07:00
Az ismétlő kezelés sokkal humánusabb és hatékonyabb
Figyeljünk a permetezésekre is!

képünk illusztráció

Forrás: agroinform.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A kielégítő mennyiségű csapadék után minden megzöldült, felfrissült. Jobb lett volna egy hónappal ezelőtt az „égi áldás”, de ennek is örülünk. A pázsitunkra ügyeljünk!

Ne hagyjuk, hogy túl magasra nőjön a pázsitunk! Akár hetente is nyírhatjuk, mert ilyenkor gyorsan nő. 

A permetezésekre is figyeljünk, mert az átlagosnál sokkal magasabb a páratartalom. Amennyiben van rá mód, felszívódó gombaölő szereket alkalmazzunk! A Topsin-Metil, Folicur Solo, Quadris, Universalis, Curzate Super DF valamelyike tökéletesen megfelel. Fontos, hogy nagyobb lémennyiséggel és egyenletes borítással történjen meg a kezelés. Nedvesítőszer hozzáadása szükséges az egyenletes befedettség eléréséért. Sokan kétszer annyi vegyszert tesznek az oldatba, mint amennyire szükség van. Ezzel csak feleslegesen terheljük környezetünket, ne tegyük! Az egy hét múlva vagy tíz nap múlva történő ismétlő kezelés sokkal humánusabb és hatékonyabb, mint gondolnánk. Természetesen ez a rovarölő szerekre is ugyanúgy érvényes, mint a gombaölő szerekre.

Az esők elálltával a kertünk talaját lazítsuk meg, mert nem tudjuk, mikor lesz megint újabb szükséges mennyiségű csapadék, tartsuk azt bent a talajban, ameddig lehet!

Az elvirágzott bokrainkat, sövényeinket ilyenkor érdemes megnyírni. A tujákat, borókákat viszont már ne nyessük, mert ha kisüt a nap, megégnek. Az ilyen perzseléseket évekig nem növik ki örökzöldjeink.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)