Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ha másként nem lehet, a beküldött fotók alapján értékelik a legszebb gyulai konyhakerteket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. május 07. 11:00
Ha másként nem lehet, a beküldött fotók alapján értékelik a legszebb gyulai konyhakerteket
A kihívásra hét kategóriában nevezhetnek az érdeklődők

Mint azt korábban megírtuk, idén is versenyezhetnek a legszebb konyhakertek tulajdonosai Gyulán. A 2020-as év témája a biodiverzitás, a zsűri pedig, ahogy eddig is, több szempontot figyelembe véve értékeli a kerteket. Idén fotókat is küldhetünk az ítészeknek. 

A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertje országos program 2013 óta létezik, azóta népszerűsíti az otthoni kertészkedést.

A kihívásra balkon, mini, normál és közösségi kategóriában nevezhetnek az érdeklődők, utóbbira óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek is benevezhetők. A zártkertek kategóriájában gyümölcsös-, zöldséges- és vegyes kertek is jelölhetők.

Pomázi Ferenc, a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör elnöke a Gyulai Hírlap e heti számában arról írt rovatában, hogy a kihívásban nem a versenyzés a fontos, hanem az, hogy megmutassuk, milyen szempontok alapján műveljük a kertünket.

Kiemelte: fontos szempont az értékelésnél, hogy gyűjtünk-e esővizet, etetjük-e a madarainkat, miként készítjük és használjuk fel a komposztot, miként szedjük meg a jövő évi vetőmagvakat és hogyan tartjuk meg a csíraképességüket.

– Az érdeklődés a program meghirdetése óta folyamatos – mondta el lapuknak Hajnal Edit, a verseny helyi koordinátora. Elmondta, újdonság, hogy az idén, hogy már telefonon és e-mailben is fel tudják venni a jelentkezők adatait, így nem minden esetben szükséges bemenni a polgármesteri hivatalba. Kiemelte, hogy az idei jelentkezési határidő június 15-e. 

– A kertek szemléit nyárra tervezzük, amennyiben nem tudnánk megtartani ezeket, abban az esetben a kerttulajdonosok által beküldött fotókat is elfogadja a zsűri. Ezért is kérjük a kerttulajdonosokat, hogy rendszeresen fotózzák kertjeiket. Az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjátadót tavalyhoz hasonlóan idén is szeptemberben tervezzük megtartani. Az érdeklődők kérdéseikkel forduljanak hozzám bizalommal – mondta. 

A verseny koordinátora a hajnal@gyula.hu e-mail-címen, illetve a 06-30/960-0381-es telefonszámon érhető el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)