Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mától kötelező bölcsődei és óvodai ügyeletet biztosítani

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/TP • HÍREK • 2020. április 30. 11:00
Mától kötelező bölcsődei és óvodai ügyeletet biztosítani
A felügyeletet azok kérhetik, akik munkavégzés vagy egyéb ok miatt nem tudják azt ellátni

Mától kezdve városunkban is szervezetten működik a kötelező bölcsődei és óvodai gyermekfelügyelet, amelyet kiscsoportos formában biztosítanak azon gyermekeknek, akiknek a szülei munkavégzés vagy egyéb ok miatt nem tudják ezt ellátni – olvasható Gyula Város Önkormányzatának hivatalos Facebook-oldalán.

A bejegyzésben leírták, hogy az intézmények fenntartótól függetlenül fogadják a gyermekeket, de a létszám véges, hiszen egy csoportszobában csak egy csoport – maximum öt fő – helyezhető el, túljelentkezés esetén várólista lesz. Aki igényli az ügyeletet, annak az azt megelőző napon 10 óráig kell jeleznie azt az intézménynek. Az igényt bármilyen formában lehet jelenteni, de a legcélszerűbb e-mailen keresztül.

A szülőknek írásban nyilatkozniuk kell arról, hogy a gyermekük nem szenved fertőző betegségben, illetve ha ez változik, akkor értesítik az adott intézményt. A bejegyzésben arra is felhívták a figyelmet, hogy az étkeztetést biztosítják az intézmények, az iskolák ügyeleti szabályai pedig nem változtak.

Az önkormányzatok nem kérhetnek pénzt az ügyeletért – ezt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mondta csütörtökön a M1 aktuális csatornán.

A bölcsődei és óvodai dolgozók munkahelyének megtartásáért az intézmények és a szolgáltatók állami támogatást kapnak a veszélyhelyzet idején. A bölcsődei támogatás összegének megállapításakor a veszélyhelyet első napját megelőző napon beíratott gyermekek számát veszik alapul – tudatta.

Hozzátette: szintén a munkahelyek megtartását segíti, hogy az önkormányzat átirányíthatja a bölcsődei és óvodai dolgozókat másik szolgáltatóhoz.

Az államtitkár közölte, hogy a munkaadók munkahelyi gyermekfelügyeletet szervezhetnek a dolgozóik 20 hét fölötti és 14 év alatti gyermekeinek.

A munkaadónak csak bejelentési kötelezettsége van, és adókedvezményt is kap – mondta Novák Katalin.
    

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)