Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • KULTÚRA • 2020. április 17. 16:30
A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít
Az este 7 órakor kezdődő előadások az Magyar Állami Népi Együttes Facebook-oldalán, valamint a Hagyományok Háza Youtube-csatornáján tekinthetők meg

A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít, hétfő esténként az együttes utóbbi tíz évének legsikeresebb előadásait közvetítik – írja az MTI.

Az este 7 órakor kezdődő előadások a megalapításának hetvenedik évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes Facebook-oldalán, valamint a Hagyományok Háza Youtube-csatornáján tekinthetők meg aznap éjfélig – közölte a Hagyományok Háza pénteken az MTI-vel.

Az estek kiegészítője egy különleges filmanyag. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című három részes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is bemutatták. Az archív és élő felvételeket, interjúkat felhasználó dokumentumfilmben nem csupán a jelenlegi társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra reflektorfénybe kerülnek.

„Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja esetében a tradíciót helyeztük előtérbe, míg a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a hagyományos zene és tánc mellett” – idézi a közlemény Mihályi Gábor, az együttes vezetője szavait.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)