Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nincs több lepattanó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. március 18. 10:00
Nincs több lepattanó
Befejezettnek nyilvánítja a bajnoki szezont a Magyar Kosárlabda Szövetség

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével – tájékoztatott közleményében a sportági szövetség.

Mint írták, a Magyar Kosárlabda Szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot. A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A közlemény kitért arra is, hogy a szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.

A szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy a következő támogatási időszak sportfejlesztési programjainak bírálati előkészítése folyamatban van, a jelenlegi helyzetben felmerülő, TAO elszámolásokkal kapcsolatos kérdésekről tájékoztatni fogja a sportszervezeteket.

Ahogy azt Hajdu Zoltán, a Gyulai Color KE vezetőedzője kérdésünkre elmondta, egyetért a szövetség döntésével, hiszen nincs értelme tologatni bizonytalan időpontokra a bajnokságok végét.

– Sajnálom, hogy így alakult, ilyen sikeres szezonunk az U18-as kiírásban még nem volt (10 győzelem, 7 vereség) mióta edzősködöm a korosztàlyban. Ráadásul az utolsó három meccsből kettő biztosan hozható lett volna. A felnőtt csapatnál az építkezés évét éltük, ott kizárólag a mutatott játék javulásán volt a hangsúly. Mindenkinek szeretnék jó egészséget kívánni, mert ez most a legfontosabb, a sportolás megvár minket – tette hozzá a gyulai szakember.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)