Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lassan a gyökérzöldségek magjait is el lehet vetni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2020. március 15. 07:00
Lassan a gyökérzöldségek magjait is el lehet vetni
Friss magokat vessünk!

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Nagyon szép dolgot láttam a napokban! A Szent István úton a csatornafektető, -építő cég dolgozói a munkaterületen lévő fák köré leürült raklapokat állítottak, hogy a munkálatok alatt megvédjék a fák törzsét az esetleges sérülésektől.

Ilyen dolgot ritkán látni, és még rendet is hagynak maguk után! Minden dicséretet megérdemelnek. Előző jelentkezésemben utaltam rá, hogy a gyümölcsfákat már el lehet, sőt el kell ültetni. Miután csak egyszer élünk, ne késlekedjünk, mert mire az ültetvényünk terem, akár 4-5 év is eltelhet.

Lassan a gyökérzöldségek magjait is el lehet vetni. Nagyon fontos, hogy a jó kelés reményében csak friss magokat vessünk, mert azoknak még nem sérült a csírázóképessége. Fontos, hogy az apró és olajos magvakat takarás után hengereljük le, vagy legalább lapogassuk le, és eső hiánya esetén finoman, permetezésszerűen öntözzük meg. A magok a felszín közelében vannak, emiatt könnyen kiszáradhatnak. Vigyázzunk rájuk!

A zöldborsót, fokhagymát is megmutathatjuk a kertünknek. Mákos tészta nélkül nem élet az élet, így hát, aki teheti, már a mákot is elvetheti. Ne idegenkedjenek tőle, hiszen a termesztése nem nehéz. Bejglire fel!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)