Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai bentlakásos idősotthonokban is tilos a látogatás a koronavírus miatt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. március 09. 16:40
A gyulai bentlakásos idősotthonokban is tilos a látogatás a koronavírus miatt
A tilalom visszavonásig érvényes

A koronavírus-járvány miatt a gyulai bentlakásos idősotthonokban is tilos a látogatás március 8-tól – tájékoztatott Facebook-oldalán a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye.

Kiss Szabolcs intézményvezető azt írta: az intézkedés a Szép Alkony Idősek Otthonát és Gondozóházát, a Nyugdíjasok Házát, valamint a Napsugár Idősek Otthonát és Gondozóházát érinti. A tilalom visszavonásig érvényes.  

Mint arról korábban beszámoltunk, az országos tiszti főorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt.

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak – közölte az MTI-t.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)