Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan kezdődik a tavaszi lomtalanítási akció

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. február 29. 12:30
Hamarosan kezdődik a tavaszi lomtalanítási akció
A Gyulai Közüzemi NKft. március 4-től április 1-jéig városrészenként szállítja el a lomot

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai március 4-től április 1-jéig városrészenként az alábbiakban felsorolt napokon 8 órától 12 óráig viszik el a lomot a házaktól. A településrészek a következő időpontokban kerülnek sorra.

 • Március 4. – Dénesmajor, Gyulavári, Újvári
 • Március 11. – Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros
 • Március 18. – Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek
 • Március 25. – Törökzug, Németváros, Újgyula
 • Április 1. – Nagyrománváros, Újváros

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. honlapján az aktuális utcalista is megtekinthető.

A házhoz menő lomtalanítás igénybevétele ingyenes!

Március 4-én (szerdán) a lomtalanítás során elszállítják az olyan háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagy darabos hulladékot, amely nem férne bele a hulladékgyűjtő edénybe (ilyenek a bútorok, az edények, a szőnyegek, a játékok).

Utcák: Alkotmány u., Alsósor u., Aulich u., Bajcsy-Zsilinszky u., Bánya u., Bástya u., Béke tér, Béke u., Bodza u., Botond u., Böki u., Csendes u., Cserjés u., Dancza u., Darvas u., Délibáb u., Derkovits köz, Duzzasztó u., Erdős K. köz, Fehér-Körös u., Gallacz u., Gát u., Határ u., Horgász u., Hóvirág köz, Illyés Gyula u., Iskola u., József Attila u., Kastélykert u., Kertalj u, Kinizsi u., Kisbök u., Kisvasút u., Kodály u., Kohán u., Kökény u., Kurta u., Láncház u., Lázár u., Liget u., Liliom köz, Madarász köz, Malom u., Malomsor u., Nagybök u., Orgona sétány, Petőfi u., Pfiffner P. u., Pöltenberg u., Rábai u., Rajk u., Rulikowski u., Sirály u., Sport u., Szabó P. u., Szarkaláb u., Széchenyi tér, Széchenyi u., Szegfű u., Szíkfű u., Szinyei köz, Szív u., Szőlőskert u., Szőlőskert üdülő, Szőnyi köz, Szüret u., Táncsics u., Temesvári 70.-től, Terényi u., Tornyai köz, Új u., Újélet u., Újsor u., Vértes u., Zrínyi u., Zsák u., Zug u.

Tömblakások: Lahner u., Nagysándor József u., Paradicsomi lakópark, Rulikowski u.

Dénesmajor városrész

A cég azt kéri partnereitől, hogy az elszállítandó hulladékot a meghirdetett időpontra készítsék elő szállításra olyan helyen, amely szállítójárművel megközelíthető. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 méter méretűre kell összedarabolni, hogy a kukás kocsi beöntő nyílásán beférjenek.

Azok, akiknek a lakóhelyükre meghirdetett időpont nem megfelelő, a lomtalanítási akció ideje alatt a cég ügyfélszolgálati irodájában kérhetik a lom más időpontban való elszállítását.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

 • vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elviszik)
 • papír-, műanyag, italoskarton-, alumínium italos doboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken)
 • építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti inerthulladék-kezelő telepen)
 • biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen)
 • veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
 • gumiabroncs (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
 • sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint)

A társaság azt kéri, hogy a fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítsék ki lomtalanításra, mert azokat nem szállítja el.

A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a Biofilter Zrt. munkatársai március 28-án (szombaton) 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon végzik: nagypiac parkolója (Október 6. tér), kispiac parkolója (Törökzug, szolgáltató sor), paradicsomi városrész, Rulikowski u. eleje (ABC melletti parkoló).

A cég azt javasolja a lakosoknak, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntsék műanyag tárolóedénybe (például PET-palackba), azt zárják le, és a következő lomtalanításig így tárolják.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. tájékoztatja szerződéses partnereit, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül, az akció ideje alatt is a hulladékátrakó állomásán (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitvatartási idő alatt térítésmentesen átveszi. Partnereink a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen: elektronikai hulladékok és elektromos berendezések, fatartalmú bútorok és tárgyak, műanyagból készült bútorok és tárgyak, textil-, fémhulladékok) helyezhetik el.

hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitvatartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Tevékenységek/Szelektíven gyűjthető hulladékok és elhelyezésük” menüpontban található meg.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)