Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. őszi lomtalanítási akciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 30. 11:30
Folytatódik a Gyulai Közüzemi NKft. őszi lomtalanítási akciója
Október 4-én Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, a Budrió lakótelep, Városerdő és Szentbenedek kerül sorra

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. szeptember 20-tól október 18-ig 8 órától 12 óráig házhoz menő, ingyenes lomtalanítást szervez Gyulán, városrészenként.

  • Október 04. – Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Budrió ltp., Városerdő, Szentbenedek
  • Október 11. – Törökzug, Németváros, Újgyula
  • Október 18. – Nagyrománváros, Újváros

 

Október 4-én (szerdán) a lomtalanítás során elszállítják a háztartásokban keletkezett, feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat, melyek nem férnek bele a hulladékgyűjtő edénybe, például a bútorokat, edényeket, szőnyegeket vagy játékokat.

Utcák: Ajtóssy u., Almássy K. tér, Arany J. u., Aranyág u., Babits u., Bem J. tér, Bem J. u., Bercsényi u., Csikoséri sor, Csokonai u., Dobó u., Dobozi u., Dombi u., Faiskola u., Fecske u., Fürj u., Garay u., Gyöngyösi u., Halácsi u. , Henyei u., Hódi u., Hunyadi u., Ibolya u. (1–15-ig, 10–12-ig), Irinyi u., Juhász Gy. u., Kárpát u. (15–23-ig, 24–32-ig), Kaffka M. u., Kazinczy u., Kertes u. , Kertész u., Kisfaludy u., Kisökörjárás, Kiss E. u., Knézich u., Kölcsey u., Lenkei u., Lilaakác u., Madách u., Maróthy u., Mikszáth K. u., Móra F. u., Oláh Gy. u., Pósteleki u., Radnóti u., Sarkadi u., Szigligeti u., Temető u., Tessedik u., Tompa u., Vadvirág u., Vajda u., Vasút u., Vasvári u., Vörösmarty u., Nagyfenék

Tömblakások: Budrió ltp., Pósteleki sor, Törökzugi sor, Ajtóssy u.

Városerdő, Szentbenedek

      

A cég azt kéri a lakosoktól, hogy a lomtalanítás során elszállítandó hulladékot a meghirdetett időpontra készítsék elő szállításra olyan helyen, ahol a szállítójármű meg tudja közelíteni. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 méter méretűre darabolják össze, hogy a kukás kocsi beöntő nyílásán beférjenek.

Azok, akiknek a házhoz menő lomtalanítás lakóhelyükre meghirdetett időpontja nem megfelelő, kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését a lomtalanítási akció ideje alatt. Időpontot egyeztetni az ügyfélszolgálati irodában lehet.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

  • vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elviszik)
  • papír-, műanyag, italoskarton-, alumínium italosdoboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken)
  • építési törmelék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti inerthulladék-kezelő telepen)
  • biohulladék (elhelyezhető a komposztálótelepen)
  • veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • gumiabroncs (elhelyezhető a hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint)

A cég kéri, hogy a fenti felsorolásban szereplő hulladékokat a lakosok ne készítsék ki lomtalanításra, mert azokat nem szállítják el. 

A sütőolaj és a sütőzsiradék leadására a hulladékátrakó állomáson (Kígyósi út) van lehetőség nyitva tartási időben. Az átrakóállomás nyitvatartási ideje www.gyulaikozuzem.hu/nyitvatartás menüpont alatt található.

A lakosoknak javasolják, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntsék műanyag tárolóedénybe (pl.: PET-palack), amit zárjanak le, és a telephelyre beszállításig így tárolják.

Az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül, az akció ideje alatt is, a hulladékátrakó állomásán (Kígyósi út), illetve az a lomtalanítást követő időszakban az év minden napján, nyitvatartási idő alatt térítésmentesen átveszi. A lomhulladékot frakciókra bontva (különösen az elektronikai hulladékokat és elektromos berendezéseket, a fatartalmú bútorokat és tárgyakat, a műanyagból készült bútorokat és tárgyakat, a textilt, a fémhulladékokat) helyezhetik el.

A hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a komposztálótelep (Eleki út) nyitvatartása a társaság honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Nyitvatartások” menüpontban található meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)