Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Bolyai Természetismereti Csapatversenyen remekeltek a karácsonyis diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Ficzere Tamásné Mári Anita • MAGAZIN • 2020. február 27. 15:00
A Bolyai Természetismereti Csapatversenyen remekeltek a karácsonyis diákok
Hírek a Karácsonyi János általános iskolából

 

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola

A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola két csapata – a 3. és 5. osztály – ért el kiemelkedő eredményt a Bolyai Természetismereti Csapatversenyen.

Február 20-án nagy izgalommal utaztunk Kecskemétre, a regionális Bolyai Természetismereti Csapatverseny eredményhirdetésére, amelyen Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye diákjai vettek részt. Iskolánk két csapata, a harmadik és ötödik osztályból, négy-négy tanuló bekerült az első hat legjobb csapat közé.

Az eredményhirdetés előtt ellátogattunk a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba, amit jutalomként kaptak tanítványaink iskolánktól. Itt betekintést nyertünk a rajzfilm készítésének rejtelmeibe. Láthattuk a múltat, amikor még minden filmkocka egyenként született meg a művészek kezei által, és láthattuk a jelent, amikor a számítógép segít a rajzolás során. A program részeként két rövid rajzfilmet is megnézhettünk: a Hortobágyi darumesét és a Cigánymesék egy epizódját.

Délután a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolába már kíváncsian és bizakodón érkeztünk. Nagy örömünkre mindkét csapat 3. helyezést ért el.

Büszkék vagyunk tanítványainkra, akik nagy szorgalommal és lelkesedéssel készültek fel a megmérettetésre. A verseny különlegessége és egyben nehézsége, hogy együtt kell dolgozni, meghallgatva, elfogadva egymás gondolatát, véleményét. 

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny Dél-Hunnia körzeti fordulóján díjazott a 3. osztály „Környezetbarátok” csapata. Tagjai: Bukodi Dóra Anna, Bujdosó Zoé, Dávid Péter János és Debreczeni EmmaFelkészítő tanáruk Ficzere Tamásné Mári Anita volt.

Az ötödik osztály díjazott „Csigabigák” csapatának tagjai: Bokis Emese, Fejes Máté, Kun Miklós Szíriusz, Majernik- Beke PálFelkészítő tanáraik Gajdáné Szücs Viktória és Révészné Japport Tünde voltak.

 

 

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)