Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pálinka Show-t rendeznek áprilisban Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. február 20. 14:20
Pálinka Show-t rendeznek áprilisban Gyulán
Új kísérőprogrammal bővül a Gyulai Pálinkafesztivál

Képünkön (balról jobbra): Görgényi ErnőAdamik Anikó és Bora Imre

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A legnagyobb hazai párlatbemutatóvá válhat az áprilisi Gyulai Pálinkafesztivál új kísérőprogramja, a Pálinka Show, amellyel a kereskedelmi főzdéket, a fogyasztókat és a piaci szereplőket szeretnék közelebb hozni egymáshoz a szervezők – hangzott el február 20-án a programelemet bemutató sajtótájékoztatón.

Görgényi Ernő fürdővárosi polgármester kiemelte: a Gyulai Pálinkafesztivál a legismertebb és a leglátogatottabb a település fesztiváljai közül, amelyet a szervezők évről évre új programelemmel tesznek vonzóvá a látogatók és a kiállítók számára. A városvezető reményét fejezte ki, hogy az idén bevezetett Pálinka Show a fesztivál állandó programjai közé kerül.

Bora Imre fesztiváligazgató úgy fogalmazott: küldetésüknek tekintik a nemzeti italnak számító pálinka és az azt előállító főzdék népszerűsítését. Elmondta: a párlatokra kiterjesztett népegészségügyi termékadó és a megváltozott fogyasztói szokások miatt tavaly a pálinkapiacon több mint ötven százalékkal csökkent az értékesítés a korábbi évekhez képest. Aláhúzta: az új programelemmel, amely reményeik szerint a kereskedelmi főzdék legnagyobb hazai mustrája lesz, segítséget szeretnének nyújtani a szakmának.   

 

Pálinkatréning a Gyulai Pálinkafesztivál zsűrijének

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Adamik Anikó, a rendezvény szakmai koordinátora, a kísérőprogram ötletgazdája hangsúlyozta: a Pálinka Show-n a kereskedelmi főzdék személyesen találkozhatnak a fogyasztókkal, és új piaci kapcsolatokat alakíthatnak ki, a látogatók pedig jobban megismerhetik a kiállítókat és a pálinkákat.

Mint ismertette, a 21. Gyulai Pálinkafesztivált április 23. és 25. között rendezik meg a várkertben, az új kísérőprogram pedig április 24-én és 25-én lesz látogatható a Hunguest Hotel Erkelben. Az úgynevezett kóstolói zónában ajánlott útvonalon, fajtánként ismerhetik meg az érdeklődők az előzetes bírálaton átesett párlatokat. Hozzátette: a látogatóknak egy pálinkakalauz is segítségére lesz, amelyben a főzdéket és az italokat is bemutatják, és a fogyasztók maguk is minősíthetik a termékeket.

A szakember kérdésünkre elmondta: a látogatók szavazatai alapján több elismerést is kiosztanak, díjazzák többek között a Pálinka Show kedvenc párlatát és az év pálinkafőző mesterét. Hozzátette: a magyar vendéglátós szakma meghatározó személyiségei által alapított Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesület tavalyhoz hasonlóan idén is összeállítja a Hungarian Spirit pálinkaválogatást a rendezvény keretében.

Adamik Anikó arról is beszámolt, hogy a szervezők együttműködést kötöttek a Pálinka Céh Egyesülettel, amely szakmai beszélgetéseket tart a fesztiválon.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)