Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Adj egy tippet, vigyél egy könyvet!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. február 09. 17:00
Adj egy tippet, vigyél egy könyvet!
Egyedülálló kezdeményezéssel hívta fel a figyelmet az internet használatának veszélyeire a Békéscsabai Rendőrkapitányság

egyedülálló kezdeményezést valósított meg a Békéscsabai Rendőrkapitányság

Forrás: police.hu

Február 5-e a biztonságos internet napja. Ebből az alkalomból egyedülálló kezdeményezést valósított meg a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Az Adj egy tippet, vigyél egy könyvet! címet viselő akciót február 5-én tartották a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó felhívására a diákok egymásnak adtak az internethasználatra vonatkozó tippeket.

A rendezvény résztvevői, akik közel százan voltak, 52 üzenetet fogalmaztak meg. Ezekben fontos szabályok betartására figyelmeztették társaikat. Így például arra, hogy a jelszavaikat ne osszák meg másokkal és időszakonként változtassák meg. Személyes adataikat ne tegyék közzé, és alaposan fontolják meg, hogy a közösségi oldalakra milyen fotókat töltenek fel, idegenekkel milyen információkat osztanak meg magukról.

 

 

Forrás: police.hu

Az iskola 10/A osztályos tanulói több prezentációt is készítettek a témáról, amelyeket kivetítőn lehetett megtekinteni. Ezek a bemutatók a rendőrség iskolai bűnmegelőzési tanácsadójának segítségével más intézmények diákjaihoz is eljutnak. A kezdeményezésről a Békéscsabai Alkotó Média is tudósít majd, így a Csabai Diákújság oldal segítségével a résztvevő diákok mellett még sokan elolvashatják a hasznos tanácsokat.

A diákok szívesen fogadták a tippekért járó ajándékkönyveket, amelyeket az iskola pedagógusai, a szülők, egy védőnő és a rendőrség iskolai bűnmegelőzési tanácsadója gyűjtöttek össze.

Szavazás
Milyen rendszerességgel olvassa a Gyulai Hírlap online oldalt?
Mindennap
 (46%)
Hetente többször
 (21%)
Hetente
 (15%)
Ritkán
 (9%)
Soha nem olvastam, véletlenül keveredtem erre az oldalra
 (9%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)