Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 100 éves a Magyar Rendőrség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. KULTÚRA • 2020. október 14. 14:00
100 éves a Magyar Rendőrség
Vándorkiállítás nyílt a rendőrség működésének történetéről a Csabagyöngye Kulturális Központban

Hudák Pál rendőr ezredes nyitotta meg a tárlatot

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulójának alkalmából nyílt vándorkiállítás október 14-én a Csabagyöngye Kulturális Központban. A Rendőrmúzeum által összeállított tárlat a rendőrség történetét mutatja be, a korabeli fotók segítségével pedig betekintést enged a testület életébe.

Az ünnepélyes megnyitón Szente Béla, a kulturális központ igazgatója kiemelte, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a rendőrség szorosan együttműködik egymással, ami a lakosoknak is hasznos, hiszen még jobban beleláthatnak a testület működésébe.

Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese beszédében elmondta, 1920-as kihirdetésével törvényi erőre emelkedett a rendőrség államosításáról szóló kormányrendeleti szabályozás.

Kifejtette, az egységes magyar rendőrség ünnepe a szervezet alkotmányos alapokon nyugvó működésének megteremtésén túl a köz szolgálatáról és a helytállásról is szól.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

– A centenárium különleges alkalmat szolgáltat arra, hogy felidézzük mindazon változásokat, amelyek testületünket formálták az elmúlt évszázad alatt – tette hozzá.

A már több megyében és a Rendőrségi Igazgatási Központban is bemutatott tárlat korabeli fotókon keresztül enged betekintést a testület életébe, korszakonként mutatva be a rendőrség történetét.

GYULAI HÍRLAP • 2020. október 14. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)