Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zenés prevenciós előadást tartottak gyulai iskolásoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2020. február 08. 20:00
Zenés prevenciós előadást tartottak gyulai iskolásoknak
A fürdővárosban is bemutatták A mi dalunk című darabot

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A mi dalunk címmel a diákokat érintő problémákról tartottak zenés előadást a gyulai iskolásoknak február 7-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban.  

Kispéter Andrea, A dal tiéd! program projektmenedzsere lapunknak elmondta: a darab ötlete csaknem hat évvel ezelőtt merült fel Illés István alezredesben, a Szertelen-kék Alapítvány elnökében, aki ifjúságvédelemmel foglalkozó rendőrként korábban számos előadást tartott fiataloknak arról, hogyan védhetik meg magukat.

Mint ismertette, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsának támogatásával több pályázatot is hirdettek a diákok körében, a jelentkezőknek többek között a család szerepéről, a barátságról és a biztonság témájáról kellett dalt írniuk. A beérkezett pályaművekből született meg az a zenés színpadi mű, amelyet Gyulán is bemutattak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A projektmenedzser kiemelte: a dalszerzőkből és a Budapest Táncművészeti Szakgimnázium tánckarából álló társulat idén országos turnéra indult. Hozzátette: a szervezésben partnereik a tankerületek, az iskolák és a művelődési központok.

– A darabban sok olyan problémáról, kérdésről van szó, amely a fiatalokat érinti, ezek közé tartoznak például az internet veszélyei, a különböző függőségek, az agresszió kezelése, a bántalmazás vagy a családi körülmények – fogalmazott a szakember.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Moravszki Ákos alapító tag elmondta: a szereplők Budapestről, Szegedről és Nyíregyházáról érkeztek, és egy gyulai tagjuk is van Gyarmat Noémi személyében.

– Az előadáson olyan nehezen emészthető témák kerülnek szóba, amelyekről könnyebben lehet beszélni a zene és a látvány nyelvén – fejtette ki. Hozzátette: a jelenetek kidolgozásakor saját és mások tapasztalatait is felhasználták.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint megtudtuk, a darabhoz kapcsolódóan segédanyagok is készültek, amelyek a témák iskolai feldolgozásához nyújtanak segítséget.

A gyulai előadást a fürdőváros önkormányzata, a Gyulai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, az Egészségfejlesztési Iroda, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szervezte.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szavazás
Milyen rendszerességgel olvassa a Gyulai Hírlap online oldalt?
Mindennap
 (46%)
Hetente többször
 (21%)
Hetente
 (15%)
Ritkán
 (9%)
Soha nem olvastam, véletlenül keveredtem erre az oldalra
 (9%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)