Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Demográfia és egészségpolitika címmel rendeztek konferenciát a Békés Megyei Kormányhivatalban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. február 06. 16:09
Demográfia és egészségpolitika címmel rendeztek konferenciát a Békés Megyei Kormányhivatalban
A rendezvénysorozat célja a reprodukciós egészségmegőrzés lehetőségeinek megismertetés

Demográfia és egészségpolitika címmel rendezett konferenciát a Diczfalusy Alapítvány, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság és a Békés Megyei Kormányhivatal február 6-án a kormányhivatal Beliczey termében.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A rendezvényen megtudtuk, hogy a Diczfalusy Alapítvány és a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság számos szervezettel, intézménnyel és önkormányzattal együtt működve indította útjára a konferenciasorozatot.

A rendezvénysorozat – amely több magyar városban, illetve külföldön is járt már – célja a magyarság megmaradásának és jövőjének megalapozása, a reprodukciós egészségmegőrzés lehetőségeinek megismertetésével.

Rákóczi Attila, a kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a kormányhivatal fontos küldetésnek tekinti Békés megye demográfiai és foglalkoztatási helyzetének javítását, amelynek érdekében az elmúlt időszakban számos együttműködési megállapodást kötöttek. Emellett rendezvényekkel is igyekeznek tenni az ügy érdekében, ilyen program például a Közös érték az egészség elnevezésű programsorozat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Bártfai György, a Diczfalusy Alapítvány elnöke megköszönte a jelenlévőknek, hogy elmentek a konferenciára, valamint a kormányhivatalnak, amiért biztosították számukra a helyszínt. Hangsúlyozta: a céljuk, hogy a fontos információk eljussanak a fiatalokhoz, a reproduktív korban lévőkhöz, amelyekkel megérthetik, hogy a reprodukciós egészség és a demográfia szorosan összefüggenek.

– Kevés olyan példát lehet látni, amikor egy hivatal tudományos és társadalmi folyamatok szolgálatába áll – fogalmazott köszöntőjében Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke, aki példaértékűnek nevezte a Békés Megyei Kormányhivatal hozzáállását, egyben azt is, hogy mennyien elmentek a rendezvényre.

Utolsóként Párducz László, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke szólalt fel. Mint mondta, Békés megye lakóinak hitelessége mindig a közösségben rejlett, ezt a közösséget képviseli a kormányhivatal is, amely azonnal igent mondott a konferencia ötletére.

A köszöntők után a rendezvény előadásokkal folytatódott.

 

Bártfai György, a Diczfalusy Alapítvány elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)