Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Medvés témahetet tartottak a Bay Zoltán általános iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. február 06. 15:00
Medvés témahetet tartottak a Bay Zoltán általános iskolában
Zenés bemutató és medvebarlang várta a diákokat az iskolában

szabóné bohus márta

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Február 3–7. között témahetet tartanak a Bay Zoltán általános iskolában, amelyet a néphagyomány köré szerveztek a pedagógusok. A hét minden napján más és más medvés programokkal, kiállításokkal, bemutatókkal várták a diákokat.

– Hiszünk abban, hogy a tanulók komfortérzetét növeli az élményszerűség, a játékos tanulási szituációk, ezért igyekszünk minél több témát az úgynevezett „projektmódszerrel” feldolgoztatni – mondta el lapunknak Szabóné Bohus Márta, az intézmény vezetője. 

– Természetesen nem arról van szó, hogy ne kellene elsajátítani a tananyagot, hanem arról, hogy a pedagógus szerepe megváltozik. Az ismeretek átadójából „ menedzserré” válik, aki úgy vezeti a tanulócsoportok munkáját, hogy a gyermekek képessége, kreativitása minél jobban kibontakozhasson – tette hozzá.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az alsó tagozatban a délelőtti tanítási órákon megismerkedtek a gyerekek a medvékhez kapcsolódó télvégi néphagyománnyal, délután pedig a szabadidős foglalkozásokat szerveztük e témakörhöz kapcsolódóan.

A hétfői program medvebarlang készítése volt a zsibongóban, ahol a gyerekek által hozott macikból rendeztek kiállítást, kedden fejdísz készítésére várták a tanulókat. Szerdán a békéscsabai mackókiállítás megtekintése következett, majd csütörtökön hangszerbemutatóval egybekötött télűző-tavaszidéző délutánt tartottak.

Pénteken a mozgásé lesz a főszerep: a tornateremben medvéhez kapcsolódó játékokat, csapatversenyeket rendeztek, ezzel zárult a medvés hét a gyulavári általános iskolában.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szavazás
Milyen rendszerességgel olvassa a Gyulai Hírlap online oldalt?
Mindennap
 (46%)
Hetente többször
 (21%)
Hetente
 (15%)
Ritkán
 (9%)
Soha nem olvastam, véletlenül keveredtem erre az oldalra
 (9%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)