Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ne ijedjünk meg a láztól!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2020. február 06. 16:43
Ne ijedjünk meg a láztól!
Folytatódik a Mini Akadémia programsorozat

Abdulrahman Abdulrab Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus főorvos

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A korszerű lázcsillapításról és a légúti megbetegedések otthoni kezeléséről is szó volt azon az előadáson, amelyet a kibővített Mini Akadémia programsorozat keretében tartottak február 5-én a gyulai Mágocsi úti óvodában.

Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő médiamenedzser lapunknak elmondta: a gyulai önkormányzat által szervezett sorozat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával, a Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben című pályázat keretében valósul meg. Hozzátette: Békés megye öt településén, Gyulán, Kétegyházán, Lökösházán, Eleken és Dobozon tartanak programokat havi rendszerességgel.

Kifejtette: a pályázat egyik célja, hogy segítse a hátrányos helyzetűek visszairányítását a munkaerőpiacra. Emellett fiataloknak és családoknak szóló preventív programokat is szerveznek, és a civil szervezeteket, közösségeket is igyekeznek segíteni.

 

Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő médiamenedzser

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Mágocsi úti óvodában Abdulrahman Abdulrab Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus főorvos tartott interaktív előadást. A szakember köszöntőjében elmondta: a Mini Akadémia folytatása az Egészségfejlesztési Iroda 2016-ban indított ismeretterjesztő programsorozatának.

Hozzátette: a gyulai önkormányzat felkarolta a kezdeményezést, amelyre az Emberi Erőforrások Minisztériuma is felfigyelt, így elképzelhető, hogy fürdővárosi mintára máshol is szerveznek majd hasonló programokat az országban.

A főorvos többek között a korszerű lázcsillapításról beszélt a szülőknek, óvodai dolgozóknak. Hangsúlyozta: nincs összefüggés a betegség súlyossága és a láz mértéke között. A szakember azt tanácsolta, ha a gyereknek jó a közérzete, játszik, 38 fokos testhőmérsékletig ne csillapítsuk a lázát. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Abdulrahman Abdulrab Mohamed azt javasolta, hogy lázas gyereket ne vigyünk közösségbe. Mint mondta, ez nemcsak a fertőzés veszélye miatt fontos, hanem azért is, mert a kicsik ilyenkor igénylik az apa és az anya közelségét. Hozzátette: lázas gyereket soha ne hagyunk magára. Az orvos a gyermekbarát lázmérésről is beszélt az érdeklődőknek, mint arra felhívta a figyelmet, a kicsiknél otthon fölösleges naponta többször is végbélben mérni a lázat.

A főorvos legközelebb február 20-án 10 órától tart előadást a gyulavári fiókkönyvtár baba-mama klubjában. A téma a csecsemő-újraélesztés, a légzésfigyelő készülék megfelelő használata és a korszerű lázcsillapítás lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)