Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalagavató ünnepséget tartott az Erkel-gimnázium

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. február 02. 09:00
Szalagavató ünnepséget tartott az Erkel-gimnázium
Százhét végzős diákra került szalag

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Erkel Ferenc gimnázium 107 végzős diákjának ruhájára tűzték fel a középiskolai évek végét jelképező szalagot február 1-jén a gyulai művelődési központban.

A négy végzős osztályt Görgényi Ernő polgármester köszöntötte. A városvezető azt kívánta a maturandusoknak, hogy legyen önbizalmuk, ismerjék meg a képességeiket, legyenek nyitottak az új dolgokat, és ne féljenek a csalódásoktól.

A polgármester úgy fogalmazott: a jövő generációk felelőssége, hogy fenntartsák a fürdőváros magyar tudományban, kultúrában és gazdaságban betöltött jelentőségét. A településvezető reményét fejezte ki, hogy a diákok felsőfokú tanulmányaik befejeztével Gyulán találják meg számításaikat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Zámori Ida igazgató beszédében kifejtette: „önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés és a legtanulságosabb találkozás”.

– A szalag feltűzésével elkezdődik a felkészülés az igazi elválásra. Ez jelzi számunkra, hogy valami végérvényesen befejeződik, hogy elkezdődjék egy ismeretlen, új életszakasz – mondta.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen azok a végzős tanulók is elbúcsúztak diáktársaiktól, akik a legtöbbet tették a közösségért.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Irházi Csaba diákigazgató arról beszélt, hogy az egymástól való elszakadást és a felnőtté válást szimbolizáló szalag feltűzése kettős érzéseket vált ki a diákokból, szomorúságot és vágyódást.

Bitó Eszter, a diákönkormányzat elnöke úgy fogalmazott: a szalag arra figyelmezteti a maturandusokat, hogy életük fordulóponthoz ért, ahol nehéz döntéseket kell meghozniuk, és fel kell nőniük.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A rendezvényen a 12.-esek mellett az iskola énekkara és zenekara is fellépett. Az ünnepség este a városi tornacsarnokban folytatódott, ahol a végzősök bemutatták keringőjüket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)