Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magvetős diákok sikere

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. január 30. 13:00
Magvetős diákok sikere
Eredményt hirdettek a Kárpát-medencei református iskolatörténeti vetélkedőn

A Peregrin – Az elveszett adatok nyomában című, református iskolatörténeti vetélkedő díjait adták át január 25-én a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában. Az interneten zajló versenyen több mint 800 diák és mentor vett részt.

A magvető iskola tanulói nyerték az internetes csapatversenyt

Fotó: Magyarországi Református Egyház Református Tananyagfejlesztő Csoport

Az online játék célja az volt, hogy a résztvevő diákok jobban megismerjék saját közösségüket, valamint a református egyházi oktatás történetét és máig élő hagyományait. A vetélkedőben a diákok komplex módon, több tantárgy ismereteit integrálva szereztek tudást az egyházi iskolák 16. századtól napjainkig tartó történetéről.

A csapatversenyre a Kárpát-medence református iskoláiban tanuló 7-10. évfolyamos diákok nevezhettek. Az izgalmas virtuális utazást ígérő játékra 64 iskola 885 diákja jelentkezett – mondta el a díjátadón Pompor Zoltán, a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetője.

Bár a játékba már nem kapcsolódott be minden jelentkező, de még így is 177 csapat 777 diákja versengett a legjobb nyomozócsapat címért. Az aktív csapatokat mintegy 86 mentor segítette, nélkülük a verseny nem valósulhatott volna meg. A versenyzők közel 25 ezer alkalommal léptek be a játék felületére, és összesen 513 ezer választ küldtek el a különböző kérdésekre. Ennyi megoldás elküldéséhez pedig az óvatosabb becslések szerint is minimum 4300 órát kellett eltölteniük az online rendszerben.

A verseny győztes csapatai értékes ajándékcsomagokkal gazdagodtak a szombati díjátadón. A kihívást végül a (M)érték követők, a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapata nyerte, akiket Baráth Andrea mentorált, a második helyen a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola diákjainak csapata végzett, a mentoruk Kincsesné Nagy Erika volt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)