Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos rekordkísérlethez csatlakoztak a erkeles diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. december 13. 14:00
Országos rekordkísérlethez csatlakoztak a erkeles diákok
Az iskolából 118 tanuló állt össze az Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesületének felhívására

Nem mindennapi felhívást tett közzé nemrég az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya. A szervezők meghívták a magyar iskolákat a Periódusos Rendszer Performansz nevet viselő Guinness-rekord- és magyarrekord-állítás kísérletére, amelyre december 13-án került sor.

Rekordkísérlet az Erkel-gimnázium előtt

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A program célja a periódusos rendszer valamely változatának innovatív létrehozása, bemutatása egy néhány perces performansz formájában, melyben az iskolákból vagy más közösségekből 118 embernek kellett részt vennie. Mint megtudtuk, az elkészített fényképeket és egy másfél perces videót a csapatok feltöltik az internetre, ahol a legjobbakat is kiválasztják. 

A rekordkísérlethez minden helyszínen ugyanabban az időben kellett hozzákezdeni, ehhez a jelet a Kossuth rádió adta. A rekordállításhoz minél több egy időben végrehajtott performanszra volt szükség az esemény előírt dokumentálásával.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Gyulán az Erkel Ferenc gimnáziumban állt össze 118 tanuló a nem mindennapi bemutatóra. A diákok lelkesen csatlakoztak a rekordkísérlethez előadásukkal.

A helyszínen megtudtuk, a gyerekek sokat segítettek az előkészületekben, ők csinálják a videót, és kinyomtatták a papírokat az előadáshoz. Az összes évfolyamból érkeztek önként jelentkezők a minielőadásra.

Az esemény után egy szakmai zsűri választja majd ki a legjobb három performanszot, és a közönség is választ egy kedvencet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)