Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsony a vintage jegyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2019. december 06. 13:19
Karácsony a vintage jegyében
Nyolc alkotónak nyílt kiállítása a Tájvízházban

Csiffáry Zsuzsanna, Deli Boglárka, Gugolya Márta, Kokavecz Julianna, Medvegy-Andelic Marija, Szabó Éva, Szabó Tímea Anita és Szathmári Dorina alkotásaiból nyílt kiállítás december 5-én a gyulai Tájvízházban. A Vintage karácsony című tárlat, amely január 6-ig tekinthető meg, egyfajta újrafogalmazott békebeli üzenet a múltból a mának: nosztalgikus, értékes és őszinte.

 

Fotó: Jobbágy Zoltán 

Medvegy-Andelic Marija és Drenyovszki Renáta bibliai tematikájú performanszával nyílt meg a Tájvízház legújabb kiállítása, amely több éves hagyományt követve a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotásoknak biztosít helyet az évnek ebben az időszakában.

A nyolc művészt, Csiffáry Zsuzsannát, Gugolya Mártát, Kokavecz Juliannát, Medvegy-Andelic Mariját, Szathmári Dorinát és Szabó Tímea Anitát, távollétében Szabó Évát és Deli Boglárkát, valamint a helyszínt zsúfolásig megtöltő érdeklődőket Pozsárné Kaczkó Zita köszöntötte az eseményen.

 

 

Fotó: Jobbágy Zoltán 

A főszervező, intézményvezető az alkotókat név szerint is méltatta, majd átadta a szót Csiffáry Zsuzsannának, aki megnyitóbeszédében az advent jelentőségéről és a vintage eredetéről, jellemzőitől osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Mint mondta, a stílus reneszánszát éli napjainkban, a képzőművészetben, az öltözködésben, a tárgyalkotásban és a lakberendezésben egyaránt megjelenik, ám karácsonykor még az ünnepi asztalra szánt ételekben, díszes süteményekben is felismerhető. Megjegyezte, egyfajta ódon romantika lengi körül, majd úgy fogalmazott: a vintage olyasvalami, ami régi, értékes és őszinte, üzenet a múltból, ezért kicsit kopott és kellemesen nosztalgikus, hangulatában békebeli.

 

 

Fotó: Jobbágy Zoltán 

A köszöntők elhangzása után a Tájvízház jelképes kulcsát Kokavecz Julianna vette át az előző kiállítótól, majd kötetlen beszélgetésre, kézműves-foglalkozásra hívták meg az egybegyűlteket. Az alkotóházban mézeskalács-díszítésre nyílt lehetőség.

A tárlaton egyedi ékszereket, tűzzománcokat, festett kagylókat, kavicsokat, 3D-s, illetve papírból készített karácsonyi dísztárgyakat, szőtteseket, és úgy nevezett krisztusi giccseket tekinthet meg január 6-ig a látogató. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)