Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint négyszáz diák figyelt az egészségére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. november 28. 08:30
Több mint négyszáz diák figyelt az egészségére
23. alkalommal rendezték meg az Egészségesen éld az életed! elnevezésű rendezvényt az Erkel-gimnáziumban

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Több mint négyszáz diák kapcsolódott be november 27-én az Erkel Ferenc gimnázium egészséges életmódot népszerűsítő tematikus napjába. Az Egészségesen éld az életed! elnevezésű rendezvényt idén huszonharmadik alkalommal szervezték meg a középiskolában.

Papp Mónika, az eseményt szervező pedagógus lapunknak elmondta: az iskola egyik legnagyobb tematikus rendezvényén az egészséget és környezettudatosságot állítják középpontba. Felidézte: a rendezvényt első alkalommal a Békés megyei ÁNTSZ rendezte meg a gimnáziumban. A szervezőmunkát később a pedagógusok vették át, akik ki is bővítették a programsort.  

Kifejtette, az egész napos rendezvénynek idén a fenntarthatóság és műanyagmentesség volt a központi témája. Hozzátette: az esemény a múlt heti európai hulladékcsökkentési hét folytatásának is tekinthető, amelyhez szintén csatlakozott a tanintézmény.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: a rendezvényen a gimnázium mind a tizenöt osztálya részt vett. A diákoknak szakemberek tartottak előadásokat, szó volt többek között a génmódosított élelmiszerekről, a vegetáriánus táplálkozásról és a stresszkezelésről. 

A tanulóknak szónok-, váltó- és salátakészítő versenyt is szerveztek, utóbbinál az adalékmentességet helyezték a középpontba. A rendezvényen szemétszobrokat is kiállítottak, idén újrahasznosítható alapanyagokat kellett használniuk a nevezőknek – ismertette a pedagógus.

A szelfi- és videókészítés ugyancsak a feladatok között szerepelt, a résztvevőknek idén arról kellett kisfilmet forgatniuk, hogyan lehet a mindennapokban műanyag nélkül élni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Papp Mónika arról is beszámolt, hogy az iskolában egészséges ételeket és italokat kóstolhattak a fiatalok, és – ahogy minden évben – a versenyre benevezett salátákat is elfogyaszthatták.  

Mint megtudtuk, a tanulókat szakemberek és pedagógusok zsűrizték kategóriánként. Az ajándékokat a szülők, a tanárok és az iskola fenntartója, a Gyulai Tankerületi Központ ajánlotta fel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)