Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tízéves a gyulai Pernahajder Campbell

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2019. november 21. 13:36
Tízéves a gyulai Pernahajder Campbell
Az együttes filmvetítéssel és koncerttel ünnepli születésnapját

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tizedik születésnapját ünnepli a gyulai Pernahajder Campbell zenekar november 22-én este 9 órától a gyulai művelődési házban. Az elmúlt évekről a csapat dobosával, Hőgyes Elekkel beszélgettünk.

A helyiek által jól ismert Vízözön; Nem úgy van az, mint volt rég; Úgy lesz, ahogy lesz; Kezit csókolom című dalok mellett az együttes jegyzi a nemrégiben bemutatott Toldi című film zenéjét is. A pénteki koncerten a filmet is levetítik.  

– Nagy megtiszteltetés volt számunkra a Toldi film zenéjének az elkészítése. Először azt gondoltuk, hatalmas kihívás lesz, de végül nagyon hamar, szinte percek alatt összeállt a cím filmzenéje egy esti, jó hangulatú próbán – mondta el lapunknak a dobos.

Baracsi Pisti gitározik és írja a szövegeket a csapatban, Görbedi Jokó a szólógitáros, Menyhért Csiga Csaba a basszusgitárosunk, és én vagyok a dobos. Ez a felállásunk már hosszú évek óta – mutatta be a csapatot a zenész. Kérdésünkre hozzátette, hogy dalaikban leginkább a férfilét nehézségeit fogalmazzák meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Elmondta, a témához legszívesebben a poprock zenei műfajt társítják. Mint kifejtette, sem a zenéjük, sem az üzenetük nem sokat változott az évek alatt. 

– A kezdetekkor a zenekar minden tagja meg akarta mutatni, amit tud, később rájöttünk, hogy nem kell minden dalban minden apró részletet túlgondolni. Ma már merünk kevesek lenni, és ettől a zenénk sokkal letisztultabb. 

Hőgyes Elek azt mesélte, az ő kedvencük általában a legújabb zenéjük, most éppen a Toldi film zenéje. Azt is elárulta: a közönség a Hajó becenévvel illetett, Úgy lesz, ahogy lesz című számunkat szereti a legjobban.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A fiúk a pénteki, ingyenes koncerten – amely egy kicsit az elmúlt tíz év lezárása is lesz – az összes népszerű dalát sorra veszik, és nemsokára új szerzeményeket is hallhatunk tőlük. A zenekar ugyanis azt tervezi, hogy a következő évben stúdióba vonul, és egy egészen új repertoárt vesz fel.

– Hosszú ideje koncertezünk ezekkel a dalokkal, talán természetes, hogy mi is szeretnénk néhány új dalt felvenni. Ezeket valószínűleg egyenként mutatjuk majd be a közönségnek jövőre. 

A filmvetítéssel egybekötött koncertről további részletek az együttes Facebook-oldalán találhatók. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)