Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aranyat érő hangulatot teremtett a gyulai Pernahajder Campbell koncertje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2015. május 06. 11:00
Aranyat érő hangulatot teremtett a gyulai Pernahajder Campbell koncertje
A kedvesen csibészes és rendíthetetlenül optimista zenekar szemerkélő esőben lépett színpadra a várkertben
____Eredeti-GYHRCSD_001.jpg

a Pernahajder Campbell koncertje

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Májusi eső aranyat ér – tartja a népi megfigyelés, de arról, hogy pontosan milyen következményekkel jár, ha az égi áldást rendszerint a gyulai Pernahajder Campbell zenekar koncertjére „időzítik”, pontos diagnózist csak a gyulai banda tagjai és elhivatott közönsége tudna felállítani. Ugyanis a Baracsi István (ének, gitár) által 2009 óta vezetett csapat esőben való koncertezésben már meglehetősen nagy rutinra tett szert, és nem csak hagyományosan május elsején, hiszen még a születésnapi ünnepléseiket is gyakran „jutalmazza” hasonlóképpen az ég.

Így már aligha csodálkozhatott bárki is, amikor péntek este fél nyolc tájékán, a vár melletti színpad környékén szemerkélni kezdett az eső, mint ahogy ennek tükrében az is kicsit viccesen hatott, ahogy a zenekar egyik ismert dalában elhangzott, hogy „Nem úgy van most, mint volt régen” – mert bizony pontosan úgy. A tréfát azonban félretéve, az időjárás – és az ezzel járó olykor pillanatnyi bosszúságot okozó beázott hang- és fénytechnika – által megtizedelődött közönség jelenléte ellenére a zenészek tisztességgel helyt állva játszották ki műsoridejüket, a tőlük telhető maximumot nyújtva.

____Eredeti-GYHRCSD_006.jpg

Fekete Cintia

Az ismert és kedvelt dalok eljátszása mellett már az is megszokottnak volt tekinthető, hogy Baracsi István, valamint Görbedi József (szólógitár), Menyhért „Csiga” Csaba (basszusgitár) és Hőgyes Elek (dob) mellett vokalistaként a TooMuch zenekar énekesnője, Fekete Cintia is a színpadra lépett, sőt egy-egy dal erejéig szólóénekesként is hallatta különleges orgánumát.

A dinamikus műsort a zenekar kitartó közönsége a küzdőtérről élvezte, a higgadtabbak azonban inkább a sátrak védelme alól figyelték a koncertet. A hangulat mindettől függetlenül hamisítatlanul Pernahajderes volt, vagyis kellemesen vidám, kedvesen csibészes és rendíthetetlenül optimista. Hiszen eső ide vagy oda, a Pernahajder Campbell derűje még a legádázabb időben is napsütést és derűt fakaszt, ami tagadhatatlanul mindenkor aranyat ér.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)