Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mesteravató ünnepséget rendezett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. november 11. 13:00
Mesteravató ünnepséget rendezett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
A rendezvényen nyolc gyulai szerezte meg a mester címet

Nagyszabású ünnepség keretében tartotta meg a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idei mesteravatóját november 8-án Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban. A rendezvényen köszöntőt mondott Krizsán Anett, a kormányhivatal igazgatója és Orosz Tivadar, az iparkamara elnöke.

a megjelenteket orosz tivadar, az iparkamara elnöke köszöntötte

Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ebben az évben 15 szakmában 127 fő szerzett mesterlevelet az iparkamaránál, ebből az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott formában 45 fő, a többiek önköltséggel. 

Békéscsabáról 22, Békésről 9, Gyuláról 8, Orosházáról 9, Csorvásról és Mezőberényből 4-4 mester tette le az esküt, de a megye és az ország több településéről is érkeztek mesterek.

A mestervizsga egyre népszerűbb, az elmúlt 19 évben 1350 szakember szerezte meg Békés megyében. Az iparkamara minden évben a jelentkezőkhöz igazítja az érintett szakmákat, a minisztériumi támogatás függvényében szervezi meg a mesterképzést, más esetben csak a vizsgákat.

 

kosztin vazulné (bal oldalon) ezüstkoszorús mester lett

Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az iparkamara idén is kiadta a mesterképzés évkönyvét, a Mesterlevél 2019. című kiadványt, amelyet az ünnepségen adtak át a mestereknek, oktatóknak, partnereknek.

A rendezvényen köszöntötték az aranykoszorús, ezüstkoszorús és bronzkoszorús mestereket is, köztük a gyulai Kosztin Vazulné fodrászt, aki már 20 éve dolgozik a szakmájában, ezzel kiérdemelte az ezüstkoszorús mester címet.

Idén mesterlevelet kapott Gyuláról Kovács Zoltán autószerelő, Nagy Ferenc autószerelő, Domokos Sándor gázszerelő, Torma Balázs gázszerelő, valamint Budás JánosDoktor ZoltánKovács Csaba és Nagy Mihály szakácsok.

 

nagy ferenc autószerelő, az újonnan kinevezett gyulai mesterek egyike

Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)